Boris Žgomba ponovno izabran za predsjednika UHPA-e

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. rujan 2015. u 08:34
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Nakon osmosatne izborne skupštine Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), kasno navečer u utorak u Zagrebu za predsjednika je ponovo izabran Boris Žgomba.

Nakon osmosatne izborne skupštine Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), kasno navečer u utorak u Zagrebu za predsjednika je ponovo izabran Boris Žgomba koji time zapravo nastavlja svoj drugi mandat na čelu te udruge i to do ožujka 2017.

Doznaje to Hina od samoga Žgombe koji je u telefonskom razgovoru kazao da je skupština za njegov izbor imala kvorum te da su sve donesene odluke valjane, kao i da je rad skupštine prvi puta cijelo vrijeme pratio i javni bilježnik.

To je ujedno bila treća skupština UHPA-e ove godine na kojoj se raspravljalo i o promjeni vodstva pa i birao predsjednik zbog traženja smjene vodstva od strane dijela nezadovoljnih članica-agencija okupljenih u inicijativu za promjene.

No, svaki put Žgomba je iznova izabran za predsjednika, jer 'nezadovoljni' i protukandidati nisu dobili dovoljno glasova, a tako je bilo i na ovoj skupštini koja je trajala gotovo osam sati.

Nakon prvih šest sati nezadovoljni su, kako doznaje Hina, napustili skupštinu, Žgombina protukandidatkinja Katica Hauptfeld odustala je od kandidature, a članovi upravnog i nadzornog odbora Ivan Pukšar odnosno Dario Ricov podnijeli su ostavke.

Neki od sudionika skupštine koji su ranije izašli su sve što se događalo oko brojanja glasova i ostalih tehničkih procedura skupštinu ocijenili i kao 'hrvatskom agencijskom targedijom' sumnjajući u sve kasnije donesene odluke.

Predstavnik inicijative za promjene Marino Martinov najavio je pak da idu dalje.

Žgomba s druge strane to Hini nije ništa komentirao niti spominjao, ali je kazao da su na skupštini izabrali i člana upravnog odbora UHPA-e iz kontinentalnih županija, Tomislava Vargu iz agencije Atlas, a još i važnijim od tih izbora izdvojio je usvajanje prijedloga izmjena statuta udruge.

Kaže da je sada statut UHPA-e usklađen sa Zakonom o udrugama za što su rok imali do 30. rujna ove godine te da sve izmjene vode poboljšanju kvalitete rada udruge, pa i ona da se iz statuta briše funkcija direktora udruge, što je do ostavke u ovom srpnju bio često osporavan Željko Trezner koji je sada savjetnik predsjednika.

Umjesto toga uvodi se pozicija voditelja ureda UHPA-e za kojeg, kako kaže Žgomba, „slijedi proces traženja“.

Komentirajte prvi

New Report

Close