Blokirani Zagrepčanin traži brisanje iz Finine baze podataka, poziva se na GDPR

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/ILUSTRACIJA Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Zagrepčanin Boris Aždajić zahtjeva od Fine da izbriše sve njegove podatke iz svoje baze podataka, pozivajući se na Opću uredbu o zaštiti osobnih podataka koja je na snazi od 25. svibnja.

Inače, Aždajić je jedan od oko 325 tisuća hrvatskih građana s blokiranim računom zbog ovrha, piše Novi list.

– Nitko bez mog dopuštenja ne može raspolagati mojim osobnim podacima. Ne bježim od svog duga, ali želim da moje podatke izbrišu. Smatram da svoj OIB trebam dati isključivo MUP-u, zbog čega od Fine tražim da izbrišu moje podatke koje su prethodno dobili legalno. Sad me ponovno moraju pitati za dopuštenje da moje podatke koriste, kaže Aždajić.

Navodi i da će,  ukoliko podatke ne izbrišu, biti prisiljen obratiti se Europskoj komisiji.

Na pitanje kako je došao do zaključka da Fina njegove podatke mora izbrisati, odnosno da ih ne smije koristiti bez njegovog dopuštenja, Aždajić odgovara kako sve na čemu temelji svoj zahtjev piše u GDPR uredbi.

U njegovoj misiji podržavaju ga predstavnici inicijative Ovršni ustanak, koja traži ukidanje ovršnog zakona i izbacivanje Fine te javnih bilježnika iz ovršnog postupka.

Komentari (8)
 • BORIS1971
  BORIS1971 1:31 4.7.2018.

  Eto ja sam u krivu vlada je oprostila dug od 10000 kuna ali do 10000 onima kojima je isti nametnut u prijevodu toćno onima koji je mogu tužiti odmah nekih 71.000 ljiudi njih i njihobe agencije….toliko o tome …i da ja nisam uzeo kredir vec je tele operater meni ispostavio fakturu na 22000 SMS poruka…a da su mi bar poklonili Mobitel….

 • Sinkopa
  Sinkopa 6:57 2.7.2018.

  AJa ne bi nikoga ispitiva,ali nevjeojatan mi je ovaj Duzan ko Grcka a drzi predavanja ko sveti Otac Papa. Bice sam mu ja nalupa dugove koje ima. Pored toga tipicno Rvacki i blokirano poput i ove svetice dole umisto da se uvati “motike” i vrati sta su duzni oni drze pravna tribine i predavanja kako ne vratit dugove i izj.ebat vjerovnike. E pa anal im vera sto se mene tice ne bi im dao disat dok ne vrate sve s troskovima i kamatom kao i u svim drugim zemljama. Kakav oprost i sranja.
  https://www.vecernji.hr/vijesti/za-banke-sam-bila-prestara-pa-sam-uzela-kobni-kredit-s-bandere-1231869 [vecernji.hr]

 • renči
  renči 22:28 1.7.2018.

  Ovaj covjek je posve u pravu. I naravno da su to povjerljiivi podatci koji se mogu i zloupotrebljavati. Posebno cesto to rade telekom kompanije. Osobi koju poznajem je telekom kompanija htjela naplatiti nepostojeci roaming u visini od 12 000 kuna i prijeteci ovrhom. Sve se zaustavilo kada je dospjela do prijetnje dorhom i uskokom pod sumnjom na organizirani kriminal.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!