Blokirana još jedna tvrtka iz sastava Agrokora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. travanj 2017. u 11:51
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Član Uprave Francka rekao je da dobavljači i dalje isporučuju robu Agrokoru.

Tvrtka Vupik iz sastava Agrokora izvijestila je u utorak da joj je zbog nepodmirenih dospjelih obveza u utorak blokiran žiro račun.

Vupik je izvijestio da je zbog nepodmirenih dospjelih novčanih obveza došlo do blokade žiro računa društva te napomenuo da poduzima sve raspoložive radnje radi deblokade računa i nastavka redovitog poslovanja. Od prošlog petka, pak, blokirani su računi Agrokora, Belja, Leda, Jamnice, Tiska i PIK Vrbovca, naknadno i Konzuma te PIK-a Vinkovci i PIK-a Vrbovec.

Nakon sastanka 50-ak dobavljača Agrokora u ponedjeljak navečer, član Uprave Francka Josip Budimir istaknuo je da su jedinstveni u svojim zahtjevima prema bankama i da će u idućim razgovorima tražiti da se očituju o njihovim prijedlozima, a generalni direktor Dukata Alen Fontana poručio da sustav sada financiraju jedino dobavljači svojom robom, ali i da to neće moći trajati predugo.

Član Uprave Francka rekao je da dobavljači i dalje isporučuju robu Agrokoru. "Ništa se u tome smislu nije promijenilo i očekujemo da će zapravo svi ovi razgovori koje smo vodili i u Vladi i s bankama ranijih dana, uroditi plodom, da će svijest o urgentnosti situacije i potrebi brze reakcije biti primjerena i u ponašanju drugih aktera, ne samo nas koji taj sustav zapravo održavamo na životu svojim isporukama roba i suzdržavanjem od prinudnih naplata svojih potraživanja", naglasio je Budimir.

Apelirao je i na druge dobavljače, koji nisu uključeni u njihov krug, da se i oni tako ponašaju. Budimir je kazao i kako bi dobavljači voljeli da država pristupi standstill aranžmanu. Kazao je i da, uz normalnu isporuku roba, žele i da se maknu blokade žiro računa kompanija iz sastava Agrokora, ali i "određena jamstva da će se u tom slučaju banke ponašati na način da poštuju te naše zahtjeve da uliju dodatnu likvidnost i da se zapravo uredno podmiruju nove obveze, a da se stare servisiraju u nekim rokovima". Razgovori između dobavljači i bankara trebali bi se uskoro nastaviti.

Komentari (10)
Pogledajte sve


Suza mi suzu goni kad vidim sta je Udbasija potpomognuta stranim okupatorima napravila ovom dobrom coviku. Sve sta su on i obitelj generacijama sticali ce mu sad oduzest u par miseci. Gospodine Ivica izdrzite.

mafija, sused….mafijaaa!

Več je davno morao biti u buksi i sve mu oduzeti i dvorac i jahtu i helikopter,neznam zašto njega ne čorkiraju kao Fikreta Abdiča iz agrokomerca,očito balije nisu ništa naučile iz slučaja “babo”,zatvoriti ga zajedno sa sinovima i zetom kao pouka ostalima njegovim istomišljenicima

Pitajte Ivana Crnjca. Mulca arogantnog.

Suza mi suzu goni kad vidim sta je Udbasija potpomognuta stranim okupatorima napravila ovom dobrom coviku. Sve sta su on i obitelj generacijama sticali ce mu sad oduzest u par miseci. Gospodine Ivica izdrzite.

New Report

Close