Birači HDZ-ove koalicije preferiraju Ružu Tomašić, SDP-ove Tonina Piculu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. travanj 2013. u 22:50
Ruža Tomašić (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)

Ruža Tomašić, prema prvim nepotpunim rezultatima DIP-a, osvojila je gotovo 25,95 posto glasova i ima više od 10 posto prednosti pred drugim kandidatom koalicije.

Prema prvim nepotpunim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva u Europski parlament s liste koalicije HDZ-HSP AS-BUZ uvjerljivo najviše glasova osvojila je predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić koja nije nositeljica liste, dok je s liste SDP-HNS-HSU najviše glasova birača osvojio nositelj liste Tonino Picula.

Ruža Tomašić, prema prvim nepotpunim rezultatima DIP-a, osvojila je gotovo 25,95 posto glasova i ima više od 10 posto prednosti pred drugim kandidatom koalicije HDZ-HSP AS-BUZ Andrejem Plenkovićem, dok je nositeljica liste Dubravka Šuica treća s nešto manje od 12,5 posto glasova.

S druge strane, na listi koalicije SDP-HNS-HSU više od 46 posto glasova osvojio je nositelj Tonino Picula, slijedi druga na listi Biljana Borzan te šesti po redu kandidat na listi, Jozo Radoš.

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin kazao je da je do 21.45 sati obrađeno 3379 biračkih mjesta od njih ukupno 6696.

Najavio je da će do konferencije za novinare u ponoć biti obrađen "iznimno velik postotak".

Izbori za hrvatske predstavnike u Europskom parlamentu do 22 sata završili su u 38 zemalja, a posljednja birališta zatvorit će se u 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu na zapadnoj obali SAD-a.

Komentari (4)
Pogledajte sve

hrvatska je za hrvate, svi ostali su gosti.

pa to bi nam mogao biti novi turistički slogan…

izjava da je hrvatska zemlja hrvata ,a da su ostali gosti stoji. to su dokazali i izbori za eu parlament.zar jedva čekamo da se hrvatska nakrca, srbima, šiptarima, kinezima, crncima? povjest nas uči da u “nepoznato” najprije odlaze raznorazne protuhe, avanturisti i lovci u mutnom..tko je prvi naselio australiju, osvojio američki divlji zapad?.kriminalci i ubojice. danas dileri, šverceri ljudima, šljam.takvi priznaju samo silu i novac.takovi nam zaista nisu potrebni.

@Antev, to sto je Tomasic pobijedila govori samo koliko smo mi primitivno, homofobno i nacionalistcki nastrojeno drustvo. Nadam se da ce za desetak godina u Hrvatskoj zivjeti najmanjne 10% stranaca, da nam se krv malo izmjesa i da se naucimo suzivotu i toleranciji, respektu prema drugom i drugcijem.

S jedne strane ovo je poruka HDZ-u da bi mu najbolje bilo da na čelo koalicije stavi Ružu umjesto Karamarka.

S druge strane, ovo govori da bi Milanović, Mesić, Manolić i slični trebali još aktivnije izvršiti pritisak na medije te raznim medijskim spinovima i manipulacijama povećati kontrolu kolektivne svijesti, budući da još postoji mali dio stanovništva koji nije izmanipuliran i misli svojom glavom.

New Report

Close