Biljecki: Radimo na deblokadi i novom izvozu

Autor: Suzana Varošanec , 28. srpanj 2016. u 22:00
Zvonko Biljecki, predsjednik Uprave i suvlasnik Geofota/ D. Kasap/PIXSELL

Nakon sklopljene nagodbe teškoće, račun blokiran, nastoje izbjeći stečaj.

Geofoto, jedan nekad većih izvoznika, koji se bavi snimanjem terena iz zraka te geoinformatikom i kartografijom, nakon što je prije dvije godine uspješno sklopio predstečajnu nagodbu, opet se suočava s teškoćama u poslovanju.

Računi tvrtke su u blokadi, a suvlasnik, ujedno predsjednik Uprave Zvonko Biljecki, pregovora o deblokadi, što nam je i sam potvrdio. "Radimo na deblokadi tvrtke i restruktuiranju", kratko je poručio Biljecki, koji je više bio raspoložen govoriti o aktualnim poslovima.  Kako je istaknuo, trenutačno imaju projekte na području Bliskog istoka, Dominike (Karibi) i Indonezije (Sumatra). U tijeku su, kaže, i pregovori za nove izvozne poslove, od kojih Biljecki, čini se, očekuje nove dobre vijesti.  

Geofotova blokada potvrđuje se kao stečajna prijetnja u Fininom prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka. Konkretnije, riječ je o prijedlogu koji je Trgovačkom sudu u Zagrebu podnesen početkom lipnja. Kako Fina navodi, 1. rujna 2015. u Očevidniku redosljeda osnova za plaćanje Geofoto ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 281 dan, u ukupnom iznosu od 11,5 milijuna kuna. Prema podacima o broju zaposlenika koje je HZMO dostavio Fini za potrebe ovog postupka, Geofoto ima 77 radnika.  

Komentirajte prvi

New Report

Close