Bertović angažirala odvjetnika za 81.250 kn, a Plitvice imaju svoju pravnu službu

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2013. u 11:59
Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Sad već bivša ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera završila je preksinoć na obavijesnom razgovoru u policiji.

Sad već bivša ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera Lidija Bertović završila je preksinoć na obavijesnom razgovoru u policiji, piše Večernji list. V. d. ravnateljice te javne ustanove Natalija Božičević, naime, pozvala je policiju jer je Bertović s još dvije osobe iz uprave parka iznosila dokumentaciju. No kad je policija stigla na mjesto događaja, Bertović i pomagači već su bili otišli.

Policajci su zatim alarmirali kolege u Karlovcu koji su zaustavili vozilo u kojem su bili Bertović i još jedna osoba. Bertović je bila na putu prema HRT-u jer je trebala biti gošća Dnevnika 3. U Ministarstvu zaštite okoliša kažu da je sad cijeli slučaj preuzelo Državno odvjetništvo.Kako doznaje Večernji list, u automobilu s Bertović bio je Goran Ružić, direktor tjednika Aktual, koji se spominje i kao jedan od putnika u Japan na račun NP Plitvičkih jezera koji je organizirala Bertović i na što je potrošeno oko 200.000 kuna. 

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović smijenio je Bertović jer je kršila Statut te ustanove i bez znanja Upravnog vijeća. Osim toga, Zmajlović nije bio zadovoljan ni radom Bertović koja nije napravila ništa da NP Plitvička jezera postanu motor razvoja okolice. A za očitovanje na nalaz upravnog nadzora koji je otkrio brojne nepravilnosti u njenu radu Bertović je angažirala odvjetnika Mladena Gajskog koji je za to naplatio čak 81.250 kuna. Taj je račun platio NP Plitvička jezera, što pokazuje i faksimil koji Večernji ima u posjedu. Osim astronomskog iznosa za usluge Gajskog, sporno je i samo njegovo angažiranje jer NP ima pravnu službu koja se mogla očitovati na nalaz nadzora

Cijeli tekst pročitajte ovdje

Komentari (2)
Pogledajte sve

@Andy,

strpi se , prvo se love sitne ribe.
Već je dobar znak da je SDP-ovka dobilu nogu u guzicu i da će ju vjerojatno procesuirati jer je nemoguće sakriti dokaze.

Problem je u tome što su ovakvi slučajevi kod nas praksa a ne pojedinačni primjeri. Daje se u javnost da se kod naivnog naroda da utisak neke pravičnosti i poštivanja Zakona. Ova je sitna riba s nekim odvjetničkim dopisom za cca 11000 EUR. Zašto se ne ispita zakonitost rada i tarife odvjetnika. Mislim da bi se o tome mogla povesti lijepa rasprava. No takvih tema nema ali je zato sve puno bezvezarija.

New Report

Close