Babić odbacio optužbe da je lažni ratni invalid

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2014. u 14:46
Ivica Babić (Photo: Daniel Kasap/PIXSELL)

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić danas je iznio obranu pred tužiteljstvom i odbacio optužbe za prijevaru i krivotvorenje povezanu s ratnim profiterstvom.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić danas je iznio obranu pred tužiteljstvom i odbacio optužbe za prijevaru i krivotvorenje povezanu s ratnim profiterstvom, potvrdio je njegov odvjetnik Milenko Umičević nakon ispitivanja u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Babić je u tužiteljstvo na Selskoj cesti doveden policijskim kombijem nešto iza 11,30 sati, a nakon jednosatnog ispitivanja vraćen je pritvorskom nadzorniku.

Šef sindikata što je krajem prošle godine pokrenuo štrajk liječnika prekinut uvođenjem radne obveze koju je u konačnici ukinuo Ustavni sud uhićen je zbog sumnje da je na temelju lažne medicinske dokumentacije dobio status ratnog vojnog invalida. Neslužbeno se doznaje da ga se tereti za nezakonitosti "teške" čak 700 tisuća kuna, u što je ubrojeno i navodno umanjenje poreza te dividende na povlaštene dionice koje je kupio kao vojni invalid.

Njegov odvjetnik potvrdio je tek da ga se tereti za krivotvorenje i prijevaru povezanu sa Zakon o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije.

"O detaljima kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret ne mogu govor jer istraga još nije otvorena, a i upozoren sam da bi to bilo nezakonito", kazao je Umičević Hini. Dodao je kako "odluku o Babićevoj daljnjoj sudbini" treba donijeti tužiteljstvo koje mora odlučiti hoće li tražiti da ga se pusti na slobodu ili zadrži u istražnom zatvoru.

Na pitanje o mogućoj političkoj pozadini ovog slučaja Umičević nije želio govoriti.

"Ja sam pravnik, a ne političar i kao odvjetnik se ne želim upuštati u te špekulacije. Naravno da kao građanin imam svoje mišljenje, a to bih zadržao za sebe", kazao je Umičević.

Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić, po struci oftalmolog, nedavno je ustvrdio da Babić ima urođenu slabost oka te ga prozvao za lažiranje dokumentacije o 40-postotnom invaliditetu stečenom zbog navodne ozljede oka tijekom Domovinskog rata.

U dokumentaciji na temelju koje je Babić 1996. dobio status 40-postotnog ratnog vojnog invalida navedeno je kako je 1992. za vrijeme rata pao i ozlijedio oko, no Gabrić koji je u tu dokumentaciju imao uvid, kaže da je Babić tada samo pao i ogrebao lijevu stranu lica.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Konačno direktni obračuni- a ne jalova diplomatska podmetanja !
To, dečki!

Diskreditacija dr. Babića kulminira istupom komunističkog aparatčika dr. Gabrića…. ti tramell ne jedi g.wna dok ima trave u Kumrovcu,kaj ti znaš LUZERU tko je što napravio u životu. [emo_ljut]


Gabriću,pionirčiću,udbašiću,ti bi u politiku ?????…..brzo ćeš svršiti,loše su ti karte babe Vange [emo_palacd]

ajde ne seri kvake, s tim prjetnjama.

gabrić je nešto napravo u životu, za razliku od tebe koji truliš tu na forumu.

New Report

Close