AZTN pokrenuo postupak protiv Moslavina voća

Prijava zbog otkupa šljiva/Marko Prpić/PIXSELL Prijava zbog otkupa šljiva/Marko Prpić/PIXSELL

Povod za pokretanje upravnog postupka bila je prijava dobavljača, a odluka će tek biti donesena.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je temeljem ovlasti iz Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom pokrenula upravni postupak protiv otkupljivača šljiva Moslavina voće, a povod je bila prijava dobavljača, objavila je u petak Agencija.

"Agencija je pokrenula upravni postupak protiv otkupljivača šljiva Moslavina voće d.o.o., a povod za pokretanje upravnog postupka bila je prijava dobavljača", navodi se u objavi na internet stranicama AZTN-a.

Agencija će u tom upravnom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj poslovnog odnosa, odnosno otkupa šljiva, bez obzira radi li se o poslovanju na temelju pisanog ugovora, odnosno je li korištena mogućnost poslovanja putem javno objavljenih uvjeta.

Iz Agencije pritom ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

Inače, Agencije je temeljem ovlasti iz Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi već pokrenula nekoliko upravnih postupaka  protiv tri otkupljivača lubenica - tvrtka Fragaria, Setovia voće i Agro gold, te protiv tvrtki Žito i PPK Valpovo. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve