Alfa predstavila nove udžbenike za kurikularnu reformu

Autor: Lucija Špiljak , 21. svibanj 2019. u 14:43
Foto: Press

Izdavačka kuća Alfa predstavila je svoje nove školske udžbenike za primjenu kurikularne reforme za osnovne i srednje škole.

Riječ je o 50-ak naslova s pripadajućim dodatnim materijalima koji se prvi put, od 1. do 15. lipnja ove godine, biraju putem online aplikacije.

"Prisutni su kao tiskana i digitalna ogledna izdanja koja je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, imaju novi dizajn, standardizirani format i bolje tehničke karakteristike, manje su mase i praktičniji za upotrebu u učionici u školskoj torbi", istaknuo je Miro Petric, direktor izdavačke kuće Alfa.

Kako je u obrazovni sustav RH uključeno više od 30.000 učenika s teškoćama u učenju, Alfini udžbenici prilagođeni su im grafički, jezički i sadržajno učenicima te su potpuno usklađeni s udžbenicima za redoviti program. Nasljeđuju standardizaciju formata i dizajna te sustav digitalnih udžbenika na platformi mozaBook, koja učenicima pruža mogućnost da steknu znanja vizualizacijom, simulacijom i interakcijom.

"Digitalni sadržaji alatima i zvučnim zapisima pružaju učenicima dodatna pojašnjenja i metodičke upute za bolje razumijevanje i usvajanje sadržaja predviđenih kurikulumom", zaključio je voditelj marketinga Domagoj Dedić.

Komentirajte prvi

New Report

Close