Ako želite studirati van Hrvatske, ovo će vas zanimati

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2012. u 12:45
PXL

Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude predstavlja studijske programe u 10 zemalja te više od 2.200 stipendija za studij u inozemstvu.

Ovogodišnji Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude predstavit će mogućnosti studiranja i stipendiranja u Hrvatskoj, Austriji, Italiji, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, SAD-u, Singapuru, Sloveniji i Velikoj Britaniji. Svoje studijske programe, stipendije i ostale obrazovne usluge predstavit će više od 40 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija, uključujući hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne samouprave, veleposlanstva i strane kulturne centre, tvrtke, zaklade i udruge. Putem programa stipendiranja predstavljenih na Sajmu, dodijelit će se više od 2.200 stipendija za studij u inozemstvu te više od 3.400 stipendija za studij u Hrvatskoj.

Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude održat će se u utorak, 16. listopada 2012. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u četvrtak, 18. listopada 2012. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Ove godine se očekuje više od 10.000 posjetitelja u Zagrebu i Rijeci, koji će na štandovima, predavanjima, radionicama i kroz razgovore s bivšim stipendistima moći saznati informacije o studijskim programima, stipendijama, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika.

Osim bogate ponude za studente i učenike, ovogodišnji Sajam po prvi puta nudi popratni program namijenjen i donosiocima odluka, nastavnicima, istraživačima, administrativnom osoblju zaposlenom na institucijama u visokom obrazovanju te široj javnosti. Naime, Sajam dovodi renomirane svjetske stručnjake koji će govoriti o komercijalizaciji i financiranju visokog obrazovanja, a održat će se i prezentacije i okrugli stolovi na temu internacionalizacije visokog obrazovanja.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma su omogućile potpore brojnih partnera, koji će ujedno biti izlagači na Sajmu: Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH (zemlja partner); Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (glavni partner); Sveučilište u Rijeci (glavni partner), Institute of Higher Education na Sveučilištu Georgia iz SAD-a (strateški partner); Kelley School of Business sa Sveučilišta Indiana iz SAD-a u suradnji s Međunarodnom diplomskom školom za poslovno upravljanje Zagreb (IGBS Zagreb) (zlatni partner); ETS – Educational Testing Service iz SAD-a i IELTS – International English Language Testing System iz Velike Britanije (zlatni sponzori); Veleučilište VERN' (akademski sponzor); Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka (donatori i pokrovitelji). Sajam se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close