AKD-zaštita za Bauka provodi alkotestove

Autor: Marija Brnić , 14. siječanj 2015. u 10:24
Ministar Arsen Bauk/ Dalibor Urukalović/PIXSELL

Za 251 tisuću kuna čuvat će Ministarstvo uprave, ali raditi i neke druge poslove.

Ministarstvo uprave sklopilo je prošli tjedan sa zaštitarskom tvrtkom AKD-zaštita jednogodišnji ugovor za usluge tjelesne zaštite vrijedan 251 tisuću kuna, no ono što ovaj ugovor izdvaja od sličnih jest to što se od zaštitara izrijekom traži i obavljanje poslova utvrđivanja alkoholiziranosti djelatnika Ministarstva.

Što je ministra Arsena Bauka ponukalo na ovakav postupak, do zaključenja ovog izdanja nismo dobili službenu informaciju iz Ministarstva uprave. Neslužbeno se, pak, može čuti kako to nije prvi slučaj da u tom resoru od zaštitara traže i angažman na provođenju provjere alkoholiziranosti zaposlenika Ministarstva. Navodno je zbog teškoća s jednim zaposlenikom takav angažman pokrenut prvi puta još za vrijeme bivše HDZ-ove vlade, ali ga je nastavio provoditi i sam Bauk.

Što su utvrdili dosadašnji alkotestovi i ima li Ministarstvo uprave kroničnih problema u tom segmentu ili je reijč tek o mjeri predostrožnosti, nije poznato. Jednako tako nema informacija niti o tome kako se često u ovom Ministarstvu provodi postupak i jesu li njime obuhvaćeni svi zaposlenici ili samo neki suspektni. Iz neslužbenih razgovora u Ministarstvu tek se čuje kako većina zaposlenika u proteklom razdoblju nije nikada bila pozvana na provjeru alkoholiziranosti. Prema dostupnim informacijama, ova aktivnost ministra Bauka nije proširena i na ostala ministarstva i institucije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close