Agrokor pozdravio ideju o udruživanju regionalnih kompanija

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2013. u 13:31
Miodrag Kostić, predsjednik MK Grupe smatra da je udruživanje regionalnih kompanija nužnost (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Ekonomisti se slažu da je povezivanje regionalnih igrača jedini način da kompanije izdrže konkurenciju velikih svjetskih kompanija na europskom tržištu.

 “Ideja Miodraga Kostića odlično je strateško razmišljanje”, poručili su iz Agrokora nakon što je vlasnik MK Grupe poznat i kao srpski "kralj šećera" na forumu održanom na 80. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu ocijenio da udruživanje kompanija u regiji predstavlja ekonomsku nužnost, navodeći da bi učinak formiranja zajedničke kompanije bio više od jednostavnog zbrajanja brojeva, prenose 24 sata.rs.

"To je nešto o čemu je Agrokor uvek govorio, iako ne konkretno za pomenute kompanije. To je jedini ispravni put razvoja regionalnih kompanija i suprotstavljanja multinacionalnoj konkurenciji" – navode u Agrokoru.

Ekonomisti se slažu da je povezivanje regionalnih igrača jedini način da  kompanije izdrže konkurenciju velikih svjetskih kompanija na europskom tržištu.

"Sve naše firme, čak i one najveće, patuljci su za velike multinacionalne kompanije i ne vjerujem da je ideja da se kroz spajanje probiju barijere na regionalnom tržištu, nego da ono što je najbolje u regiji proba nastupiti na europskom tržištu", kazao je ekonomist Aleksandar Stevanović.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Organizacija udruženog rada:

http://ideamislinavas.blogspot.com/

New Report

Close