Agrokor bez potvrde o datumu nagodbe

Autor: Miroslav Kuskunović/Agrobiz , 22. rujan 2017. u 14:13
Ante Ramljak službeno ne želi komentirati nove informacije/Tomislav Miletić/PIXSELL

Reuters objavio najavu anonimnog izvora upućenog u restrukturiranje.

Prvi prijedlog nagodbe Agrokora s kreditorima očekuje se u studenome, kazao je za Reuters neimenovani izvor, ali u toj kompaniji to jučer nisu htjeli komentirati.

Tek poručuju kako se uskoro očekuje rezultat revizije koja bi trebala utvrditi vrijednost imovine, nakon čega će biti objavljena tablica tražbina, odnosno vrijednost duga. Uslijedilo bi formiranje Stalnog vjerovničkog vijeća te izrada prijedloga nagodbe. Prema zakonu kojim je u Agrokor uvedena izvanredna uprava, krizni menadžment trebao bi upravljati koncernom 15 mjeseci unutar kojih se očekuje postizanje nagodbe.

"Vjerujem da će to biti dovoljno vremena da se postigne konačna nagodba i dovrši restrukturiranje", kazao je izvor za Reuters. Ni kada je riječ o informaciji da je banjalučki maloprodajni lanac Tropic poslao ponudu za preuzimanje Konzuma u BiH, u Agrokoru jučer nisu iznijeli nove komentare, tek su ponovili da o prodaji ne odlučuju ni izvanredna uprava ni država, nego vjerovnici.

Iz Tropica su Nezavisnim novinama potvrdili da su poslali ponudu, ali nisu govorili o detaljima i iznosu. Ta kompanija zapošljava 2000 radnika i ima 55 maloprodajnih objekata. Mercator je, inače, uveliko započeo preuzimanje Konzumovih trgovina u BiH, a u planu je da posao bude završen do kraja rujna. Konzum u BiH je u pet mjeseci ove godine poslovao gubitkom od 5,9 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close