Agroduhan na prodaju, Legenda promet čeka?

Autor: Marija Brnić , 30. kolovoz 2015. u 22:00
Pogoni Agroduhana/D. S./PIXSELL

CERP uskoro kreće u prikupljanje ponuda za slatinskog prerađivača duhana.

Idućih dana Centar za restrukturiranje i prodaju trebao bi objaviti je li uspio dobiti suglasnosti za prodaju od svih državnih institucija koje imaju vlasničke udjele u slatinskom Agroduhanu za prodaju koja treba uskoro biti javno objavljena.

O tome hoće li DAB, mirovinski ili zavod za zapošljavanje, te Hrvatske vode i šume dati zeleno svjetlo za svoje udjele ovisi i hoće li u tom privatizacijskom procesu nuditi 71,14 posto temeljnog kapitala nominalno vrijednog 18 milijuna kuna ili 95,18 posto vrijednosti 24,2 mil. kuna. No, neovisno o veličini paketa kojeg će se ponuditi, interes ne bi trebao izostati za ovu tvrtku koja je još prošlo proljeće u predstečajnom postupku dobila potporu vjerovnika za plan restrukturiranja.

Neslužbeno se i iz same Uprave slatinskog prerađivača duhana, kao i iz resornog Ministarstva poljoprivrede, najavljivalo kao strateškog partnera – Legenda promet. Riječ je distributeru cigareta i cigara iz Zagreba, koji je ušao i u proizvodnju filtera za duhan. Tvrtka je relativno mali igrač na tržištu, no bilježi stalan rast – prihodi su se digli kroz pet godina s 32 na 58,5 mil. kuna, a broj zaposlenih s 14 na 35. Agroduhan je, pak, lani imao 39 mil. kuna prihoda, a broj zaposlenih pao je na 72. 

Komentirajte prvi

New Report

Close