Agram kao dioničar najveći osporavatelj

Autor: Suzana Varošanec , 13. prosinac 2017. u 22:00
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Objavljene ispravljene dopunske tablice, u siječnju se očekuje konačno sudsko rješenje.

Trenutno vjerovnici Agrokora imaju mogućnost osporavati i nove tražbine koje je izvanredni povjerenik naknadno priznao. Objavljene su u dopunskim i ispravljenim tablicama od 13. prosinca, nakon što je na zahtjev pojedinih vjerovnika ispitano i 13 prijava tražbina (postoji potvrda da su predane u roku). Priznate su u iznosu od 9,8 mil. kn. Od meritornih 12 izmjena najveća se tiče Podravkinog povećanja priznatih tražbina za 80 mil. kuna od strane Konzuma.

Koliko će biti novih međusobnih osporavanja vjerovnika, brzo će se razjasniti, ali se ne očekuje velika kolizija. Zaprimljenih podnesaka osporavanja dosad je 15 u odnosu na 173 različite tražbine – gotovo sve se odnose na jamstva, tj. sudužništva koja su inače evidentirana u ukupnom iznosu od 446 milijarde kuna. Te tražbine nemaju glasa i za njih se ne rezervira iznos u budućoj nagodbi. Od tih 15 podnesaka najviše se tiče Agram grupe (Agram investa, Euroherca i Agrolagune u većinskom vlasništvu Agrama) koja je dioničar, a ne vjerovnik.

Što se osporavatelja vjerovnika tiče, to su Adris, Alca, Bebra, D.M.H., Ricardo i Feniks radnička. Nakon 29. prosinca može se donijeti sudsko rješenje o utvrđenim i osporenim tražbinama te upućivanju na parnice, a pravnici ga očekuju početkom siječnja kada će, kažu, na red doći formiranje Stalnog vjerovničkog vijeća.     

Komentirajte prvi

New Report

Close