Adris u Vrsar ulaže 450 mil. kuna

Autor: Marija Crnjak , 24. svibanj 2017. u 21:59
Suradnjom dobivamo svi, poručio je Ante Vlahović/J. G. /PIXSELL

Nakon 12 godina kompanija i općina sklopile nagodbu.

Adrisova turistička kompanija Maistra nakon višemjesečnih pregovora uspjela je sklopiti sudsku nagodbu s državom i Općinom Vrsar, čime je okončan spor koji je općina Vrsar pokrenula 2005. godine oko naplate naknade za korištenje zemljišta koji koristi Maistra.

Time su uklonjene sve prepreke za Adrisova ulaganja na području Vrsara, gdje planiraju uložiti 450 milijuna kuna u podizanju kapaciteta na 4 i 5 zvjezdica. Usto, Adris će poduprijeti općinska nastojanja u rješavanju komunalne infrastrukture koja će koristiti i tvrtki i građanima Vrsara, objavili su iz Adrisa. "Sigurni smo da je to u interesu Adrisa, Općine Vrsar i šire zajednice. Suradnjom dobivamo svi i to je naš trajni izbor", izjavio je tim povodom Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adrisa.

Kako je poznato, Vrsar je za korištenje zemljišta od Maistre tražio oko tri eura naknade po četvornom metru zemljišta ukupne površine 294.000 kvadrata, što je kompaniji bilo neprihvatljivo, te su tvrdili da im je općina nametnula cijenu koju nije plaćala nijedna turistička tvrtka. Sad je dogovoreno da se obračuna naknada za razdoblje od 2000. do 2011. godine u visini koncesijske naknade koju Maistra plaća državi od 2011. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close