14 Hrvata mora dokazati odakle im 1,7 milijardi kuna ušteđevine

Autor: Poslovni.hr , 11. svibanj 2015. u 08:44
Foto: Davor Puklavec/24sata

Četrnaest građana Hrvatske koji imaju račune s ušteđevinom od 1,7 milijardi kuna u zemljama EU mora u sljedećih 10 dana Poreznoj upravi i USKOKU dokazati porijeklo novca kojim su stekli toliku ušteđevinu.

Oni su samo na kamatama prošle godine dobili 50 milijuna kuna, doznaje Nova TV. Ako se, primjerice, uzme kamata od 5 posto, dolazi se do moguće ušteđevine 14 Hrvata s "sumnjivom ušteđevinom" od 1,7 milijardi kuna.

Hrvatska je kao članica EU dobila podatke iz 19 zemalja o računima koje imaju građani naše zemlje. Svi oni morat će ubrzo službama reći gdje su platili porez na štednju. No, poreznicima i istražiteljima ipak je važnije doznati porijeklo te imovine. Stoga su izdvojili 20 računa s najvećim iznosima i kod njih 14, uspoređivanjem baza podataka, došli do prvih indicija da je gotovo nemoguće da su isti uspjeli sa svojim primanjima živjeti i toliko uštedjeti.

Komentari (11)
Pogledajte sve



malo Vam je čudan pristup ovom problemu, ako su milijarde stečene legalno, zašto bi Vi trebali znati jesam li to ja, vaš susjed, prijatelj,liječnik, odvjetnik ili bilo tko drugi, da li mislite da li bi ih nakon takve objave mogli opljačkati, ucjenjivati, tražiti posudbu ili što sve ljudima ne padne na pamet, nisu svi ljudi oko Vas lopovi, možda su igre na sreću, nasljedstva, patenti, autorska prava, legalna trgovina oružjem, lijekovima, itd………….

Imas i sportase.

S obzirom da je hrvatski rating junk bilo bi za ocekivati da gradjani drze puno vise novaca van zemlje. Pogotovo s obzirom da sada mogu otvoriti racune u EU. EU ima rigorozne kontrole podrijetla novca, nije bas mjesto za sklanjanje nelegalno stecene imovine.
[/quote]
Mislim da devizni račun primjerice Kukoča nikome ne može biti sumnjiv,ali račun nekoga tko u RH nema ništa a vani ima 300 miljuna definitivno je

Koji hrvatski sportaš je zaradio milijarde ????? Ivanišević..?
Šuker…? Mamić je penzioner…? Modrić…Rakitić…koji ..Mandžukić..
koji..? a ma hrvatsku putovnicu?…..


Moller, kaj se vi odmah bojite…..ako ste stekli svoj novac, svojim radom,
u ovoj zajednici, cijela zajednica će Vas podržati i reći….je, taj je
puno radil, sve je pošteno napravil…
Ako ste zmukljali…svi znaju , da ste sirotinja, nemate za svoj osobni standard
ili Vam je standard ispodprosječan, a imate milijarde , reći će
….malo je čudak….bavi se burzom…ali, je pošten..

Ako ste se bavili uvozom nedozvoljenih tvari, trgovinom imigrantima…
prodajom bijelog roblja,…ili ste sposoban građevinar …..pa, sve je to normalno….

itd,itd, u ovom malom selu, zvanom Hrvatska , prije ili kasnije, sve će se znati,,,

Posten? Jel to eticki ili zakonski termin?

Svaki čovjek ima pravo zarađivati novac i zarada je sasvim dobra stvar. Bilo da ide u potrosnju ili investicije zapravo donosi rast ekonomije cijelog sustava.

Mene ne zanima tko je i kako zaradio pa niti da li placa porez. Zanima me moj porez kojeg ja placam i na sto se trosi. Dakle gledam sebe i gledam Vladu koja mi porez uzima. Sve ostalo su nijanse.

Gle, ja ovako razmišljam…..

-gdje je nestao novac koji su pojedinci mijanjali…..za kune i sl…
– novac i vrijednosti poslije rata, opljačkani ili sl…
– novac od recimo, izvoza-uvoza…kroz BIH ili Crnu goru..
– novac od zarade na …recimo automatima…od prostotitucije,
od cigareta,…novac usmjeren prema bankama kao isplata dobiti,
pa po raznim ugovorima tipa, extraprovizije…pa sve nešto dodatno u svim djelatnistima, bankarstvu, osiguranju, nekretninama……
Ne, stvarno me zanima na koji su to način stekli…

New Report

Close