Najinovativnije rješenje za online trgovanje vrijednosnim papirima

Autor: Objava za medije , 28. svibanj 2015. u 13:44
FOTO: Press

Saxo Banka klijentima u Hrvatskoj sada nudi novu intuitivnu platformu SaxoTraderGO za trgovanje dionicama, robama i svim drugim vrijednosnim papirima.

Saxo Banka klijentima u Hrvatskoj sada nudi novu intuitivnu platformu SaxoTraderGO za trgovanje dionicama, robama i svim drugim vrijednosnim papirima. Specijalizirana banka za online ulaganje i trgovinu s jednim od najmodernijih tehnoloških rješenja na svijetu omogućava praćenje više od 30.000 instrumenata preko FX-a, CFDs-a, Ročnica, Opcija i Dionica. Christian Lund Hammer, rukovoditelj Platformi za Saxo Banku, pojašnjava glavne razloge zašto se danska investicijska banka odlučila na još jednu inovaciju kojom predvodi industrijske trendove. 

 

Koja je ključna prednost platforme SaxoTraderGO i što donosi korisnicima?
 

SaxoTraderGO smo razvili potpuno iznova i s posebnim naglaskom na jednostavnost korištenja, učinkovitost i neprimjetnu integraciju između računala i mobilnog okruženja. Saxo Banka je među prvim institucijama iz našeg sektora koja klijentima nude takvu razinu jednakog korištenja bilo da je riječ o stolnom računalu, mobitelu ili tabletu. I vrijedi paralelno za sve funkcionalnosti, kao što su jednostavna navigacija i potpuna razdvojenost usluga prije, tijekom i nakon trgovanja. Cilj nam je bio napraviti najintuitivniju platformu na svijetu i vjerujem da smo u tome uspjeli. 

 

Koji su razlozi da ste se odlučili razvijati potpuno novu platformu za trgovanje, u odnosu na postojeću verziju?
 

Zadali smo si vrlo jasnu misiju: napraviti platformu za budućnost, u njezinoj najintuitivnijoj i najučinkovitijoj mogućoj verziji.

 

U pozadini naravno leže ključni trendovi u industriji jer čak 20 posto našeg ukupnog trgovanja dolazi s mobilnih uređaja. Naši klijenti, ulagači koji trguju na platformi Saxo Banke, žele brže, bolje i intuitivnije rješenje i sa SaxoTraderGO smo im ponudili upravo to.

 

S tehničke strane, SaxotraderGO je napravljen u potpunosti u HTML5 standardu iz čega se vidi trend da industrija pomalo napušta nasljedstvo koje smo imali s vlastitim sustavima. Istovremeno jamčimo sebi vlastitu budućnost tako da smanjujemo ovisnost o trećim stranama i 'plug-inovima' kao što su Flash ili Silverlight. Platformu smo također zasnovali na otvorenom aplikacijskom programskom sučelju (Open API) koji možemo iskoristiti na razne načine. Moći ćemo se recimo povezati s nekom drugom financijskom institucijom koja će zatim ponuditi trgovanje u potpuno novom i inovativnom kontekstu, integriranjem platforme u njihove postojeće usluge.    

 

Koje karakteristike opisuju modernog ulagača, trgovca budućnosti i kako vaše novo rješenje ispunjava očekivanja prosječnog klijenta?

 

Ulagač današnjice ili onaj koji tek dolazi naravno najviše gleda učinkovitost i to brojnih financijskih instrumenata i imovina. Svojem portfelju pristupa holistički, odmjeravajući odabir tržišta i imovina s kojima će trgovati, ali istovremeno ima veća očekivanja od platforme na kojoj trguje. Današnji su trgovci iznimno mobilni i nisu spremni na kompromise u brzini, učinkovitosti i funkcionalnosti  kada mijenjaju okruženja u kojima trguju, odnosno stolno računalo ili mobilne uređaje.

 

Napravili smo istraživanje među gotovo 3000 klijenata u fazi dok smo još prikupljali podatke i osmišljavali novu platformu, kako bi u krajnjem proizvodu uistinu ispunili očekivanja ulagača. Upravo je stoga jedinstvena karakteristika naše nove platforme da ima funkcionalnosti koji omogućavaju neprimjetnu tranziciju između uređaja. Time smo ispunili i potrebe klijenata na koje su nam ukazali u istraživanju. Očekujemo zato da će SaxoTraderGO biti i značajno poboljšanje naše ponude za mobilne uređaje, s ciljem da bude i jedno od najintuitivnijih i najmoćnijih sučelja koje se nudi u industriji.

 

Kako očekujete da će SaxoTraderGO pozicionirati Saxo Banku na tržištu online trgovanja, u usporedbi s drugim dostupnim rješenjima za male trgovce?
 

Uistinu vjerujemo da smo sa SaxoTraderGO rješenjem stvorili platformu budućnosti te da ćemo s ponudom na tržištu potvrditi našu ulogu inovatora koji mijenja trendove u financijskoj industriji. Saxo Banka ima dugu tradiciju inovacija i naše prijašnje verzije platformi već su bile priznate i nagrađivane kao jedne od najboljih dostupnih rješenja na tržištu.

 

Ponuda sa SaxoTraderGO rješenjem zapravo je i prvi korak u znatno većoj strategiji konsolidacije naše platforme za trgovanje koje se zasnivaju na webu u zajednički HTML5 sustav koje pokreće jedan Open API.

 

Nova platforma je poprilično napredno rješenje u smislu tehnologije i truda kojeg ste uložili. Očekujete li da će vam se isplatiti, odnosno hoće li klijenti dovoljno vjerovati danskoj investicijskoj banci u odnosu na velike globalne igrače?

 

Da, uistinu smo uložili puno truda u istraživanje i zatim izgradnju platforme koja ispunjava očekivanja korisnika. Jasno su nam rekli da je učinkovitost na vrhu njihovih prioriteta, a najvažnija značajka našeg novog rješenja jest da im osigurava brzo i intuitivno iskustvo trgovanja i to s bilo kojeg uređaja.

 

Saxo Banka kao tvrtka jedna je od najstarijih i najuglednijih tvrtki za trgovanje. Tijekom godina ne samo da smo dokazali da smo vrijedni povjerenja klijenata već i da predvodimo i potičemo industriju na inovacije.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close