Investitori oklijevaju s većim kupnjama nakon snažnog rasta S&P-a

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2013. u 16:29
Wall Street Guliver/Thinkstock

S&P 500 indeks dosegnuo je krajem prošloga tjedna najvišu razinu od 10. prosinca 2007 godine, a Dow Jones od 31. prosinca iste godine.

Američki terminski indeksi danas ne bilježe znatnije promjene, jer investitori oklijevaju s većim kupnjama nakon što je ključni S&P 500 indeks premašio 1.500 bodova po prvi puta u više od pet godina.
Terminski Dow Jones oko 14,00 sati je bio u plusu 7 bodova, S&P 500 0,8, a Nasdaq 0,2 boda.

S&P 500 indeks dosegnuo je krajem prošloga tjedna najvišu razinu od 10. prosinca 2007 godine, a Dow Jones od 31. prosinca iste godine. Odlična sezona objava financijskih izvješća kompanija ojačala je u proteklome tjednu cijene dionica na Wall Streetu četvrti tjedan zaredom.

S&P 500 je u petak porastao 8. dan zaredom, što je njegov najduže razdoblje u zadnjih osam godina. U zadnja četiri tjedna ojačao je 7,2 posto. U najvećem fokusu investitora bit će i dalje financijska izvješća. Danas se očekuje izvješće proizvođača teških građevinskih strojeva Caterpillara, te informatičke tvrtke Yahoo.

Nove smjernice investitori će dobiti i od makroekonomskih pokazatelja; danas će biti objavljeni podaci o narudžbama trajnih dobara američkoj industriji i prodaji postojećih kuća za prosinac. Na europskim burzama također se oprezno trguje. Trenutno su londonski Ftse i frankfurtski DAX u blagom minusu, dok je pariški CAC blago u plusu. Trenutno je londonski Ftse na dobitku 0,04 posto, pariški CAC 0,07 posto, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,1 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close