Otvoren Europski dokumentacijski centar

Autor: Marta Duić , 15. prosinac 2014. u 22:00
Velik interes za znanja o EU projektima

Cilj je pružiti znanja akademskoj zajednici kao i svim zainteresiranim građanima.

Europski dokumentacijski centar Instituta za razvoj i međunarodne odnose (EDC-IRMO), 17. centar tog tipa otvoren u Hrvatskoj, omogućit će svima zainteresiranim studentima, učenicima i građanima da nauče detalje o raspisivanju EU projekata.

˝Cilj je pružiti potporu, poticaj akademskoj zajednici kao i građanima. EU je trenutno u najvećoj krizi u svojoj povijesti, no moramo biti svjesni kako benefiti ne dolaze preko noći, ali će svakako doći ˝, istaknuo je Antun Krševan Dujmović iz EDC IRMO. Sanja Tišma, ravnateljica IRMO-a tvrdi kako su do sada za pisanje projekata educirali više od 1000 ljudi, a projektom ClosEUp napravili su iskorak te omogućili edukaciju i srednjoškolcima. Na projektu ClosEUp, odnosno festivalu kratkih fimova koji prikazuju osobne priče o EU projektima sudjelovalo je 20 timova te su proglašna tri pobjednika.˝"red nama je velik posao jer mladi danas nisu dovoljno informirani, a naša je zadaća od njih napraviti odgovorne građane Hrvatske, a samim time i odgovorene građane EU", poručio je Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Kristina Tatarović iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU istaknula je kako je informacija prvi korak prema uspješnom funkcioniranju projekata. Naglasila je važnost projekata poput ClosEUpa vrijednog 100 tisuća eura jer osvješćuje javnost prikazima dobrih praksi.Ravnateljica Ekonomskog instituta Dubravka Jurlina Alibegović istaknula je kako samo 2,8 posto iz našeg proračuna ide za razvojne projekte. "ClosEUp je još jedna kockica u mozaiku koja će pomoći razvoju hrvatskog gospodarstva", tvrdi Jurlina Alibegović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close