Koje se vrste organizacija mogu prijaviti na natječaj za EU fondove?

Autor: Poslovni.hr , 16. siječanj 2013. u 09:59
Ilustracija

Na natječaje se mogu javiti sve vrste organizacija iz javnog, privatnog i civilnog sektora, ali i građani pojedinci te njihove inicijative.

Na natječaje se mogu javiti sve vrste organizacija iz javnog, privatnog i civilnog sektora, ali i građani pojedinci te njihove inicijative. Mogućnost njihova sudjelovanja prvenstveno ovisi o tome na koji se natječaj javljaju i koji su njegovi prioriteti jer će, u skladu s njima, biti navedeno kakav tip organizacija ulazi u prihvatljive prijavitelje. Natječaji predviđaju sudjelovanje organizacija i pojedinaca iz svih država članica Europske unije, država kandidatkinja, potencijalnih kandidatkinja i pridruženih država.

Ponekad je dopušteno da sudjeluju i države koje ne spadaju u ovaj krug zbog njihove važnosti za ciljeve koji se žele postići provedbom natječaja. Najvažniji dokument u kojemu možete provjeriti pripada li vaša organizacija u prihvatljive prijavitelje natječaja jesu Upute za prijavitelje (tzv. Guidelines for Applicants – GfA). U njima je precizno naveden oblik, nacionalnost i drugi relevantni zahtjevi kojima organizacija mora udovoljiti kako bi se prijavila na natječaj. Organizacije se mogu javljati samostalno, a potiče se i zajedničko prijavljivanje više organizacija, odnosno osnivanje konzorcija…

Članak u cijelosti pročitajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close