ZG Montaža ne duguje Metalingu

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2015. u 21:59
Radnik sisačkog Metalinga, Foto: Robert Anić / Pixsell

Nema nenaplaćenih potraživanja.

Na prošlotjedne optužbe Uprave sisačke tvrtke Metaling, čiji radnici štrajkaju već desetak dana, reagirala je Zagreb Montaža. Sisčani tvrde da im je ZG Montaža ostala dužna za kooperantski posao na gradilištu Zračne luke Zagreb, što u ZG Montaži opovrgavaju.

“Na današnji dan Metaling Sisak nema nenaplaćenih potraživanja od Zagreb Montaže za izvedene radove na projektu Zračne Luke Zagreb, niti po drugoj osnovi. Dapače, situacija je obrnuta”, kažu u ZG Montaži, uz pojašnjenje da oni danas imaju potraživanja od Metalinga.

“Radovi na Zračnoj luci Zagreb su završeni i jasno je da Metaling ne može na dulji rok poslovati s prihodima od samo jednog projekta. Radnici su za radove na ovom projektu primali plaće u posljednja tri mjeseca direktnom uplatom (asignacijom) od investitora bez obzira na to što nije bilo potraživanja Metalinga u trenutku isplata plaća radnicima. Pored isplate plaća radnicima, Zagreb Montaža je preuzela financijske obaveze Metalinga kroz cesije prema bankama i dobavljačima, a sve da bi se uspješno realizirao projekt unatoč poteškoćama u poslovanju Metalinga i time spriječila, odnosno ublažila, šteta Zagreb Montaže zbog kašnjenja kod izvođenja radova na projektu. Kod okončanog obračuna, kad se uzmu u obzir svi fakturirani troškovi Zagreb Montaže, uključivo cesije, asignacije te fakture Metalinga, neće biti nenaplaćenih potraživanja Metalinga od Zagreb Montaže”, navodi se u priopćenju te tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close