Zatražena smjena stečajnog upravitelja Šimeckog jer nije ''dobar gospodar''

Foto: Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu za 17. listopada zakazao je ročište na kojem bi skupština vjerovnika Šimeckog d.o.o. trebala odlučivati o imenovanju novog stečajnog upravitelja, jer Hrvatska poštanska banka (HPB) kao vjerovnik navodi da dosadašnji upravitelj ''ne ispunjava svoje dužnosti savjesno i uredno''.

U podnesku HPB-a ističe se i da se stečajni upravitelj Milorad Zajkovski ne ponaša kao ''dobar gospodar u odnosu na imovinu stečajnog dužnika'' navodeći kako nije preuzeo u posjed stambeno poslovnu zgradu i prostore dužnika u zagrebačkoj Bobovačkoj ulici  i u ulici Dužice.

Šimecki je legendarna zagrebačka tvornica obuće osnovana 1943., s pogonima u ulici Dužice na zagrebačkoj Trešnjevci gdje se, kako se navodi, izrađivala obuća do prije dvadesetak godina nakon čega se Šimecki orijentirao na prodaju obuće u nekoliko svojih trgovina i to uglavnom u Zagrebu.

Tvornica je bila nazvana po Ivanu Šimeckom, postolaru iz Krašića i jednom od šesnaestorice antifašista kojeg su ustaše 1943. javno objesili u zagrebačkoj Dubravi. Stečaj Šimeckog d.o.o bio je otvoren u veljači 2014.

Komentari (2)
  • Revachevic
    Revachevic 6:39 5.9.2019.

    Sasvim slučajno isti taj Zajkovski je stečajni za Viadukt i mnoge druge postupke koje sasvim slučajnim odabirom vodi sudac Ante Galić..

  • Kirin
    Kirin 19:56 4.9.2019.

    Koja plitka priča! Novinar bi se trebao raspitat i raspisat o privatizaciji i poslovanju šimeckog pa bi možda i zaključio zakaj Milorad krčmi….

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!