ZAIC radnike počeo upoznavati s ‘novim poslovnim okruženjem’

Autor: Ksenija Puškarić , 05. travanj 2013. u 15:50
Yves Gabriel, Pierre Graf; Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Međunarodno zračna luka Zagreb je u usporedbi s prošlom godinom u siječnju zabilježila porast broja putnika od 5,48 posto.

Međunarodno zračna luka Zagreb je u usporedbi s prošlom godinom u siječnju zabilježila  porast broja putnika od 5,48 posto, u veljači 7,29 posto, a u ožujku čak 12,66 posto. Izvijestili su danas iz tvrtku koju je prošli mjesec preuzeo francuski koncesionar ZAIC.

Koncesionar je također izvijesti kako je danas započelo upoznavanje zaposlenika s procesom integracije u novo poslovno okruženje na kojem je potvrđeno kako će se temeljem Zakona o radu, koncesijskog ugovora i kolektivnog ugovora poštivati sva njihova prava, odgovornosti i povlastice koje kao zaposlenici ostvaruju.

To konkretno znači, da će na novo poduzeće MZLZ biti preneseni svi ugovori o radu zaposlenika koji rade u društvima Zračne luke Zagreb, i to u neizmijenjenom obliku i opsegu. Uz to, prenijet će se i sva prava i obveze iz prenesenog ugovora o radu te će novi poslodavac odgovarati za obveze prema radnicima nastale do dana prenošenja poduzeća. Dodatno je kolektivnim ugovorom Zračne luke Zagreb utvrđeno da radnici prelaskom u MZLZ nastavljaju radni odnos i ne mogu biti proglašeni viškom radnika. Ugovor o radu, radni uvjeti, plaća i sva ostala prava iz kolektivnog ugovora, kao i ukupni standard rada neće biti umanjeni, a MZLZ se obvezuje ugovoriti kontinuitet trajanja radnog staža na način da se radnom stažu dodaje radni staž na ZLZ.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Beogradski Aerodrom ima skoro duplo veći promet i kotira na burzi.Imam dionice čak mi i dividende isplaćuju.
A mi ga damo za kikiriki francuzima koji onda uzmu kredit i idu nešto graditi.

New Report

Close