Zagrebački INsig2 će EU inspektore učiti digitalnoj forenzici

Autor: Bernard Ivezić , 13. listopad 2013. u 17:03
Thinkstock

Tvrtka kči IN2 grupe osvojila natječaj OLAF-a što je treći u nizu međunarodni uspjeh nakon dva posla za NATO.

INsig2, tvrtka kći najveće softverske tvrtke u Hrvatskoj IN2 grupe, objavila je da je osvojila natječaj ureda Europske komisije za borbu protiv prijevara OLAF-a. Posao uključuje edukaciju 800 EU inspektora iz digitalne forenzike tijekom iduće četiri godine, a edukacija će se odvijati u Hrvatskoj. Insig2 je natječaj osvojio u konzorciju u koji su uključeni Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina, tvrtke TMD Travel iz Zagreba i Ventex iz Rijeke te američka tvrtka Access Data.

Ovo je treći veliki međunarodni uspjeh tvrtke INsig2. Prije tri godine INsig2 postao je prva hrvatska tvrtka koja je prikupila sve certifikate nužne za natjecanje za poslove za NATO. Odmah nakon toga osvojila je prvi posao isporuke opreme za NC3A, agenciju koja za NATO nabavlja elektroniku, IT sustave te opremu za kibernetičku obranu. Vrijednost prvog ugovora neslužbeno se procjenjuje na milijun kuna.

Nakon toga je u travju ove godine zagrebačka tvrtka osvojila drugi natječaj za NATO. Nakon tri godine priprema INsig2 je dobio posao izrade sofisticiranog sigurnosnog rješenja za stožer NATO-a u Bruxellesu. Vrijednost ugovora kao i njegovi detalji nisu objavljeni.

IN2 grupa, čiji je član INsig2, najveća je tvrtka u sklopu hrvatske softverske industrije čijih je 2306 tvrtki lani imalo promet od 4,98 milijardi kuna i izvoz od 1,1 milijardu kuna. IN2 grupu početkom godine pokušao je preuzeti Hrvatski telekom.

Komentirajte prvi

New Report

Close