Za udjel u Končaru stiglo trinaest ponuda

Autor: Marija Brnić , 31. svibanj 2016. u 21:59
Prosvjed radnika protiv prodaje Končara/P. Macek/PIXSELL

Glavni takmaci za 20% dionica su mirovinski fondovi, koji već imaju udjele.

Trinaest obvezujućih ponuda zaprimio je jučer Centar za prodaju i restrukturiranje (CERP) za kupnju ukupno 757.780 dionica Končar Elektroindustrije, što premašuje broj od 526.926 dionica ponuđenih na prodaju, a koje čine 20,49 posto temeljnog kapitala tvrtke.

Iz CERP-a jučer nisu iznosili detalje o pristiglim ponudama. Tek su izvijestili da sve ponude sadrže sve tražene elemente, te da im nije pristigla niti jedna ponuda po principu "sve ili ništa". Nakon odluke o prodaji preostalog paketa Končarevih dionica iz državnog portfelja, kao glavni takmaci kotirali su mirovinski fondovi, koji već imaju udjele u toj tvrtki.  PBZ CO fond, te Erste Plavi i AZ ukupno već drže više od četvrtine dionica Končara.

Jesu li, pak, pristigle ponude, osim što formalno ispunjavaju tražene kriterije, za prodavatelja zadovoljavajuće i u financijskom pogledu, odnosno prelaze li ponuđene cijene postavljenu minimalnu vrijednost od 670 kuna po dionici i hoće li za svoje pakete država uspjeti uprihodovati veći iznos od početnih 353 milijuna kuna, znat će se u četvrtak ujutro, za kada je sazvana sjednica Upravnog vijeća CERP-a, na kojoj bi trebala biti analizirane ponude i odabrani najpovoljniji kupci. 

Komentirajte prvi

New Report

Close