Za rapski Imperial jedna ponuda, ali nevaljana i odbačena

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. veljača 2015. u 09:35
Arhivska fotografija: Dalibor Urukalović / Pixsell

Za kupnju 50,08 posto državnih dionica u rapskoj hotelskoj tvrtki Imperial u zadanom obvezujućem roku stigla je jedna ponuda

Za kupnju 50,08 posto državnih dionica u rapskoj hotelskoj tvrtki Imperial u zadanom obvezujućem roku stigla je jedna ponuda, ali nije valjana jer ponuditelj nije otkupio ponudbenu dokumentaciju, što je obvezan uvjet za podnošenje obvezujuće ponude.

Utvrdilo je to povjerenstvo za otvaranje ponuda u Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) po isteku roka za predaju obvezujućih ponuda za Imperial u ponedjeljak 23. veljače nakon 14 sati, o čemu je CERP izvijestio i na svojim web stranicama.

S obzirom da je dostavljena ponuda ocijenjena nevaljanom te da je odbačena bez daljnje analize, iz CERP-a nisu iznijeli ime ponuditelja, ali su naznačili da u predviđenom roku za tu kupnju nije otkupljena nijedna ponudbena dokumentacija, pa nije mogla biti podnesena niti jedna obvezujuća ponuda.

Time je neuspješno završio i drugi pokušaj pronalaska investitora za Imperial u zadnjih godinu dana, mada je i u ovom drugom, kao i u lanjskom prvom pokušaju te prodaje bilo pisama potencijalno zainteresiranih, njih četvoro.

U obavijesti na web stranicama u vezi ishoda tog obvezujućeg kruga za Imperial, iz CERP-a ne najavljuju daljnje postupke vezane za tu prodaju.

Za Imperialovih 50,08 posto dionica u ovom se obvezujućem krugu tražilo početnih 249,12 milijuna kuna, ili 782,35 kuna po dionici, dok je njena nominalna vrijednost 400 kuna, odnosno ukupno 127,37 milijuna kuna.

Rapski Imperial među rijetkim je hotelskim tvrtkama u državnom portfelju koje se mogu pohvaliti relativno solidnim poslovanjem, pa su tako i prošlu godinu završili s dobiti od 11,7 milijuna kuna, što je za 1 posto ili 0,1 milijun kuna više nego 2013.

Cijena te dionice na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak, 23. veljače, završila je trgovanje na 450 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close