Za projekt Žene na tržištu rada 871.500 eura

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2012. u 22:00

Cilj projekta je povećati zapošljivost žena u nepovoljnijem položaju na tržištu rada, a važna komponenta projekta je razvoj prilagođenih usluga za osjetljive skupine žena na tržištu rada koje će pružati HZZ i centri za socijalnu skrb

Projekt “Žene na tržištu rada” osmišljen je kako bi pomogao u osnaživanju osjetljivih skupina žena na tržištu rada te razvio prilagođene usluge relevantnih institucija koje će pomagati ženama u uključivanju na tržište rada i njihovom bržem zapošljavanju, istaknuto je jučer na okruglom stolu na kojem su predstavljeni rezultati projekta.

Pristup tržištu i svijetu rada posebno je otežan posebnim skupinama žena kao što su starije žene, Romkinje, dugotrajno nezaposlene žene, žene iz regija pogođenih visokom stopom nezaposlenosti te neaktivne žene, naglašeno je na skupu. Stoga je Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) u rujnu 2010. pokrenuo projekt u sklopu IPA IV. komponente “Razvoj ljudskih potencijala”. Projekt će trajati do 12. ožujka, ukupno je vrijedan 871,5 tisuća eura, a krajnji cilj projekta je povećati zapošljivost žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada te im olakšati pristup tržištu rada, čime se želi poduprijeti razvoj učinkovitije politike tržišta rada kao preduvjeta socijalne uključenosti i pristupu tržištu rada. Voditeljica projekta Angela Taylor kazala je kako su kroz projekt tragali za metodama koja će pomoći skupinama na tržištu rada koje na njemu imaju manje šansi, a većinom su to žene. Važna komponenta projekta je razvoj prilagođenih usluga za osjetljive skupine žena na tržištu rada koje će pružati HZZ i centri za socijalnu skrb te se radilo na osposobljavanju i jačanju kapaciteta tih institucija, kazala je. Radilo se s državnim službama, nevladinim organizacijama, uredima za zapošljavanje i lokalnim administracijama kako bi se unaprijedile vještine službenika u tim institucijama. Ivana Šimek iz HZZ-a kazala je kako je HZZ žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada davno prepoznao kroz mjere aktivne politike zapošljavanja, a ovim projektom to je još dodatno naglasio. Prijedlog novih radnih metoda kojima se ide k jednom koordiniranom i individualiziranom pristupu nešto je što bi pomoglo u radu između HZZ-a i centara socijalne skrbi. (pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close