Vipnet se pohvalio: Imamo najveću optičku mrežu u zemlji

Autor: Bernard Ivezić , 15. veljača 2018. u 14:15
Prezentirana je i suvremena 5G tehnologija/ D. Višnjić/PIXSELL

Prihod povećali 2,6% na 434,9 milijuna eura, operativna dobit rasla 9,6%, a investicije dosegnule 84,7 mil. eura.

Vipnet ima najveću optičku mrežu u Hrvatskoj, poručio je ovaj operater povodom objave godišnjih rezultata.

Drugi po veličini telekom u Hrvatskoj navodi da je lani ubrzao gradnju optike za 50% te priključio još 50.000 kućanstava. Ističe da svojom optikom sada pokriva 465.000 kućanstava i da im može ponuditi brzine interneta veće od 100 Mbit/s. Isti tempo ulaganja u optiku planira i u 2018.  Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta, pohvalio se da su lani prihod povećali 2,6% na 434,9 milijuna eura.

Operativna dobit skočila je 9,6% na 108 milijuna eura, dok su se investicije popele  4,6 posto na 84,7 milijuna eura. 

"Lani smo imali rast u svim ključnim tržišnim kategorijama, istovremeno ulazeći u nova poslovna područja", kaže Dvorjančanský. Ističe da operater kombinacijom mobilnih i fiksnih tehnologija brzinom internetom pokriva 1,2 milijuna kućanstava, odnosno više od 80%. Dvorjančanský je posebno zadovoljan što su u segmentu premium sportskog sadržaja osigurali za iduće tri sezone prava na prijenose UEFA Lige prvaka.

Dodaje da su dobar rezultat već u startu postigli i s ulaskom u e-sport. Vipnet je pokrenuo regionalnu Vip Adria Lige i u prvoj sezoni imao 4 milijuna gledatelja. "Vipnet pokriva sva kućanstva u Hrvatskoj s tehnologijama koje su u skladu sa zahtjevima Digitalne agende 2025 i omogućavaju brzine iznad 100 Mbit/s, ali unatoč našim naporima i doprinosu izgradnji optičkih mreža, Hrvatska i dalje zaostaje za EU te zato ne smije propustiti priliku za korištenje sredstava iz ONP-a za gradnju optičkih mreža s minimalnom brzinom 100 Mbit/s", zaključuje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close