Valamar Riviera i službeno novo ime tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2014. u 10:44
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

S danom 30. rujna 2014. i službeno je izvršen upis pripajanja trgovačkih društava Valamar grupa d.d. i Valamar Adria holding d.d. iz Zagreba društvu Riviera Adria d.d. iz Poreča

S danom 30. rujna 2014. i službeno je izvršen upis pripajanja trgovačkih društava Valamar grupa d.d. i Valamar Adria holding d.d. iz Zagreba društvu Riviera Adria d.d. iz Poreča, čime je ta turistička tvrtka u Hrvatskoj dobila i novo ime – Valamar Riviera d.d.

Sjedište tvrtke ostaje u Poreču. Na današnji dan tvrtka ima više od 22 tisuće dioničara, a u sljedećih nekoliko mjeseci poduzet će se potrebni koraci za uvrštenje dionice Valamar Riviere na uređeno tržište Zagrebačke burze, stoji u priopćenju Valamara.

Pripojena društva su upisom pripajanja u sudski registar prestala postojati, a njihova cjelokupna imovina i sva prava i obveze prenijeti su na Valamar Rivieru, koja je sukladno pozitivnim propisima njihov univerzalni pravni sljednik.

Nadzorni odbor Valamar Riviere imenovao je dosadašnjeg predsjednika Uprave Valamar grupe Franza Lanschützera na mjesto predsjednika Uprave Valamar Riviere. U Upravu Valamar Riviere također je imenovana Ivana Budin Arhanić, koja je do sada bila članica uprava Valamar grupe i Valamar Adria holdinga. Dosadašnji predsjednik Uprave Riviera Adrije Edi Černjul ostaje član nove Uprave, odnosno njezin potpredsjednik u prijelaznom razdoblju do kraja 2014. godine, dok Niko Koncul ostaje na mjestu potpredsjednika Uprave i čelnog čovjeka za Dubrovnik, s mandatom do travnja iduće godine. Nakon toga će i Černjul i Koncul nastaviti davati svoj izvanredan doprinos uspješnom poslovanju tvrtke kao savjetnici Uprave. Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš nastavit će svoj mandat kao članovi Uprave Valamar Riviere.

Komentirajte prvi

New Report

Close