IN2 kupio tvrtku u Srbiji

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2014. u 12:38
Press foto

U IN2 su upravo dovršili akviziciju tvrtke Actavia, specijaliziranu za Microsoft Dynamics rješenja, a kojom šire svoje poslovanje u toj zemlji i regiji.

IN2 je kupio softversku tvrtku Actavia u Srbiji koja će se zvati IN2 Dynamics, a tim ulaganjem grupa dobiva 17 stručnjaka s jedinstvenim znanjima i iskustvom za tražena Microsoft Dynamics rješenja te ispunjava potrebe korisnika i jača prisutnost u regiji, priopćeno je iz IN2. Ujedno, to je širenje poslovanja na tržištu Srbije gdje je IN2 već sedam godina prisutan s tvrtkom IN2 u Beogradu. Preuzimanje beogradske tvrtke je ujedno i početak ambicioznog investicijskog ciklusa za 2014. godinu, poručili su danas iz IN2 na konferenciji za medije.

Pozitivne projekcije zasnivaju se na dobrim poslovnim rezultatima iz 2013. godine, u kojoj je IN2 grupa ostvarila 167 milijuna kuna prihoda, a što je porast od 14 posto u odnosu na 2012. godinu. Grupa je ostvarila i operativnu dobit od 22,5 milijuna kuna, što je za 65 posto više, u usporedbi s 2012. godinom. U 2013. IN2 grupa je uložila 10 milijuna kuna u postojeći softver, razvoj novih proizvoda, razvoj infrastrukture i nove tehnologije, kao i u razvoj infrastrukture za preuzimanje IT odjela drugih društava, kojima to nije „core business“. Ukupno ulaganje je za 25 posto veće u odnosu na 2012. godinu. Tijekom 2013. IN2 grupa povećavala je i broj zaposlenih na 425, što je 5,2 posto više u odnosu na 2012. godinu. Rast se nastavio i u 2014. godini te IN2 grupa sada već ima 456 zaposlenih, a do kraja ove godine planiraju dodatna zapošljavanja.

"Ove godine planiramo premašiti brojku od 500 zaposlenih. Očekujemo i daljnji rast prihoda u Hrvatskoj i regiji, planiramo nastaviti s investicijama u zaposlenike, njihove kompetencije, ali i u zadovoljstvo i to je primarna zadaća naših ulaganja. Također, nastavit ćemo sa započetim ulaganjima u unaprjeđenje naših proizvoda za sektore financija i zdravstva te u tržište i nove akvizicije. Želimo ostvariti barem još jednu akviziciju u ovoj godini, ali i ostvariti novo partnerstvo i širenje portfelja usluga s novim tehnologijama, kako bismo bili ukorak sa svjetskim trendovima. Ukupna planirana vrijednost investicija za ovu godinu je 15 milijuna kuna", istaknuo je Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2.

Da je ulaganje u zaposlene bio primarni fokus, pokazuju i rezultati iz 2013. godine, u kojima su u strukturi troškova najveći rast imali upravo troškovi plaća i ostali troškovi zaposlenika, dok su svi ostali troškovi poslovanja smanjeni racionalnim upravljanjem i strukturnim promjenama, kako bi se odgovorilo na izazovno stanje na tržištu, stoji u priopćenju.

"Naša se tvrtka u proteklim godinama krize, odnosno od 2008. godine, udvostručila. Nema neke posebne formule za taj uspjeh. Jednostavno, od početka smo fokusirani na naš „core business“, dobro reagiramo na promjene u okruženju, gradimo vlastiti menadžerski kadar i gotovo svi naši menadžeri su svoje karijere izgradili upravo u IN2, imamo vlastiti obrazovni centar kojeg pohađaju svi mladi zaposlenici, a ne robujemo kojekakvim poslovnim shemama i uvijek tražimo vlastiti put", zaključio je Mandić.  

Komentirajte prvi

New Report

Close