Upoznajte hrvatsku menadžericu godine

Autor: Majda Žujo , 24. travanj 2012. u 13:50

Nagrada “Prometej”, koja se već tradicionalno dodjeljuje najboljim HR menadžerima, ove je godine otišla u ruke Gordane Fabris, direktorice ljudskih resursa Valamar hotela i ljetovališta te ljudskih resursa u Rivijeri Adria. Uzimajući u obzir kriterije natjecanja, Fabris je nagradu zaslužila jer je uspješno pozicionirala upravljanje ljudskim potencijalima kao strateškog partnera menadžmenta te pridonijela razvoju sustava ljudskih resursa koji pridonose učinkovitosti organizacije.

“Osim velike motivacije i predanosti onome što radim, oko sebe imam tim ljudi kojima je jednako tako stalo kontinuirano unapređivati rezultate i zaposlenicima osigurati te u praksi dosljedno provoditi cjeloživotno obrazovanje”, kazala nam je Fabris dodajući kako zahvaljujući Valamarovu ulaganju u ljudske resurse njihovi zaposlenici imaju priliku napredovati i razvijati svoje potencijale te pronalaziti optimalne pozicije koje odgovaraju njihovu profilu, kompetencijama i afinitetima. Naravno, HR se susreće i s brojnim izazovima, a Fabris kaže da su oni danas uglavnom povezani s gospodarskom krizom, koja je uvelike utjecala na mogućnosti ulaganja u zaposlenike i, u konačnici, na motivaciju samih zaposlenika. “U takvim uvjetima najbolji su posao napravile tvrtke koje nisu zanemarile edukaciju ni sustavni rad sa zaposlenicima bez kojih na kraju krajeva ne možemo govoriti o prevladavanju krize”, smatra Fabris dodavši kako vjeruje da su uspjeli pronaći balans između onoga što otežani uvjeti poslovanja zahtijevaju i očekivanja zaposlenika. “Osjećaj da su uključeni, da se o njihovim potrebama, problemima i ambicijama vodi računa, katkad je važniji od samog iznosa plaće, što mnogi poslodavci nažalost u ovim vremenima zanemaruju”, zaključuje.

HR Summit

O ljudskim potencijalima
Nagrada HR menadžer godine četvrti je put dodijeljena u sklopu HR Summita, koji se proteklog tjedna održao u Splitu. Ovogodišnji HR Summit bavio se iskustvima i utjecajem upravljanja ljudskim potencijalima u domeni povećanja profita u svakodnevnom poslovanju u krizi. Naglasak “summita” je bio na novim tehnologijama i fenomenu društvenih mreža te njihov utjecaj u upravljanju ljudskim potencijalima.

Komentari (6)
Pogledajte sve

A u Allianz-u 200x.te je bila toliko neperspektivna da je sirota dobila otkaz…
Pardon sama je otišla … ali su joj svi jako pomogli.
Eto što ti je život.
From me .. all the best!

kako je ova pametna,da se useres. Da je vise ovakvih resursa davno bi bili Svicarska

..he he , prvo napišemo komentar na tekst a onda čitamo članak. Idem i ja sada pročitati o čemu se u tekstu radi, nakon što sam pročitao komentare!

E pa zato je i dobila nagradu, jer nitko živ nije siguran šta dotična radi, pa da ne ispadnu priglupi dali su joj nagradu…………… [cool]

New Report

Close