U Londonu oduševljeni hrvatskim tvrtkama, očekuju se ugovori

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2015. u 07:49
Foto: Thinkstock

Neki poput Visiobikea već prodaju i u Europi i u Americi, aplikacija Liana za povezivanje iseljenika skida se u više od 100 zemalja, no svi ovi poduzetnici u Bloombergu su tražili još novca.

Deset hrvatskih tvrtki u Londonu se predstavilo pred britanskim investitorima. Prezentirali su svoje ideje, od najmodernijeg električnog bicikla na svijetu do inteligentnog sustava rasvjete. Neki su već sklopili i poslove, ali većina ulagača, impresionirana idejama – ipak sve mora dobro analizirati

Jedna sretna tvrtka iz Hrvatske, imena 'Reflecta' sa svojom je pametnom, bežično povezanom industrijskom rasvjetom koja drastično smanjuje račune prije nekoliko dana otišla u London. A vratila se s novim britanskim partnerom i već dogovorila suradnju.

"Defintivno bi to bio izlazak na novo tržište, sa proizvodom koji bi bio finaliziran krajem godine, dakle pričamo o vanjskoj rasvjeti za javne površine", rekao je Vladimir Blekić iz Reflecte. 

I njih i ostale iz publike je pratio i Richard Segal, londonski predstavnik američke investicijske banke Jefferies, spremne za ulaganje u start upove.

"Oni su željni posla, entuzijastični, imaju sjajne ideje, samo je pitanje kada mogu doći do sljedeće razine i uspjeti na svjetskoj pozornici", pun je pohvala bio Segal iz Jefferies International Limiteda.

Neki poput Visiobikea već prodaju i u Europi i u Americi, aplikacija Liana za povezivanje iseljenika skida se u više od 100 zemalja, no svi ovi poduzetnici u Bloombergu su tražili još novca, objavio je RTL.

"Bilo je dobro, puno energije. Puno dobrih inženjera je u Hrvatskoj, ali natjecanje je ovdje snažno. Startupovi nam dolaze iz cijelog svijeta, a svi ovi koje smo večeras vidjeli su kvalitetni", izjavio je Christopher Law iz Bloomberga. 

I mogli bi privući dio kapitala kojeg u Cityju ima na pretek. Ako se jedna od deset hrvatskih priča vrati s investiticijskim ugovorom – londonski je izlet uspio.

Komentirajte prvi

New Report

Close