U državni proračun uplaćeno 260 milijuna kuna

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 17. siječanj 2017. u 22:00
Predsjednik Uprave HL Danijel Ferić/S. M./PIXSELL

Prema preliminarnom izračunu od igara na sreću u 2016. godini ostvaren je prihod od 500,2 milijuna kuna.

Zahvaljujući SuperSedmici, igri na sreću koju priređuje Hrvatska Lutrija (HL), početkom siječnja je izvučen Jackpot te je iznos veći od 43 milijuna kuna otišao u Zagorje, priopćili su iz HL-a na konferenciji za novinare održanoj u utorak u središnjici tvrtke.  

Dobitnik koji je odlučio ostati anoniman kombinaciju brojeva uplatio je putem interneta, a jedini veći loto dobici od ovogodišnjeg izvučeni su 2009. i 2014. kada su iznosili po 50 i 79 milijuna kuna. Na konferenciji je riječi bilo i o porezima, u sklopu čega je predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije na odlasku, Danijel Ferić pojasnio da se u Hrvatskoj iznosi dobitaka na sreću veći od 10 milijuna kuna oporezuju s 30 posto, što u slučaju dobitnika s početka teksta iznosi 13 milijuna kuna.

Istaknuo je i da je nakon rekordnih rezultata u 2015. godini, 2016. bila za HL bila i uspješnija jer preliminarni rezultati sugeriraju kako je HL ostvario 500,2 milijuna kuna prihoda što je pet posto više nego godinu ranije, dok bruto dobit iznosi 60,7 milijuna kuna ili 45 posto više u odnosu na prošlu godinu (41,7 milijuna kuna).  "U skladu s time doprinos proračunu, prema trenutnim procjenama, u 2016. godini iznosi 260 milijuna kuna.

Tome valja pridodati i podatak da u Hrvatskoj djeluje nekoliko desetaka koncesionara igara na sreću, ali i da u takvim tržišnim okolnostima Hrvatska lutrija ima 24 posto tržišta što je četiri posto više nego lani", poručio je. Predsjednik Uprave HL-a pohvalio je dugogodišnju suradnju s Tiskom čija je distributivna i logistička mreža iznimno važna za njih, i na čijim su prodajnim mjestima u siječnju ove godine izvučena i dva dobitka po 4,5 milijuna kuna. Rok za donošenje dobitnog listića iznosi 60 dana, a jedan od dvoje sretnika još uvijek nije došao po svoj novac.

Komentirajte prvi

New Report

Close