U Brodosplitu porinut “mini kruzer” za nautički turizam

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2015. u 14:52
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Na svečanosti porinuća su prisustvovali predstavnici naručitelja, a Kuma broda Laura Nazor presjekla je konop šampanjca i simbolično “porinula” brod u more.

U Brodograđevnoj industriji Split danas 4. rujna 2015. godine u more je položena Novogradnja 536, imena ''Carpe Diem'' , broda za nautički turizam izgrađenog za domaćeg naručitelja, Obrt ‘’Berekin’’ iz mjesta Duće.

Na svečanosti porinuća su prisustvovali predstavnici naručitelja, a Kuma broda Laura Nazor presjekla je konop šampanjca i simbolično “porinula” brod u more.

– Najprije se dida, tradicionalno u našim krajevima bavio pjeskarstvom (salbunjerstvo), nakon čega smo kupili ‘trabakul’ za prijevoz turista, i uspjeli uz puno mukotrpnoga rada i odricanja održati se u ovom poslu. Uz veliku  pomoć agencije ‘Riva’ iz Zadra, koja nam je pomogla u realizaciji projekta uspjeli smo izgraditi novi brod koji će ploviti po zadarskom području. Obitelj se širi, dolaze nova dica, pa se nadam da će nastaviti tradiciju pomorstva koju su započeli naši didi, naglasio je Ante Škarica, vlasnik obrta ‘’Berekin’’.

Brodosplit je za naručitelja izradio čelični trup i nadgrađe za brod neto težine 103 tone, duljine preko svega 36,15 metara, širine na rebrima 8 metara i gaza 2,50 metara.

Ovo je osmi ''mini kruzer'' iz serije putničkih brodova za nautički turizam koje splitski brodograditelji od 2012. godine grade za domaće naručitelje iz okolice Splita. Izgradnjom putničkih brodova za kružna putovanja, ispunjavaju se nastojanja Brodosplita da bude stalna potpora domaćem nautičkom turizmu i tako pridonese gospodarskom prosperitetu i povećanju broja zaposlenih u Dalmaciji i Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close