U 15 godina Svpetrvs Hoteli investirali 40 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/H , 05. lipanj 2015. u 09:51
Foto: www.svpetrvs.com

‘Zaposlili smo 105 ljudi, od kojih je 80 sa Brača, dok u sezoni broj zaposlenih raste i do 400’, ističe vlasnik i predsjednik Uprave Svpetrvs hotela Marijan Dužić.

Hotelska tvrtka iz Supetra na otoku Braču, Svpetrvs Hoteli u petak svečano obilježava 15 godina svog poslovanja, tijekom kojih je s investicijama od 40 milijuna eura povećala kategorije, kvalitetu i popunjenost svojih kapaciteta, a planira i daljnje investicije uz zadržavanje trenda pozitivnog poslovanja.

"Uspjeli smo obnoviti sve postojeće objekte, podići im kategorije i kvalitetu, izgradili smo nove sobe, bazene, restorane, wellness i drugo, produžili smo i sezonu u Supetru, koja počinje već u ožujku a završava početkom studenog, dok neki objekti rade i cijelu godinu. Zaposlili smo 105 ljudi, od kojih je 80 sa Brača, dok u sezoni broj zaposlenih raste i do 400", ističe vlasnik i predsjednik Uprave Svpetrvs hotela Marijan Dužić.

U Hrvatsku je Dužić došao iz Teksasa te kupnjom većinskog paketa dionica 2000. postao većinski vlasnik te supetarske tvrtke koja posluje u sklopu američke korporacije Waterman International Inc. U sastavu Svpetrvs Hotela danas je Waterman Svpetrvs Resort s 500 smještajnih jedinica, Waterman Holiday Club apartmani – vacation ownership sa 110 apartmana, hotel i villa Osam sa 28 jedinica, te Waterman Beach Village ili kamp naselje s 43 mobilne kućice i 92 kamping mjesta.

Dužić dodaje kako im je popunjenost kapaciteta već sada na razini višoj od 90 posto.

Ponosan je na sve učinjeno proteklih godina, pa tako i na uređene plaže, koje među rijetkima u Hrvatskoj nose i Bijele zastave GUWAA udruge (Global Underwater Awareness Association). U svim su se investicijama, navodi, vodili ekološkim i načelima održivog poslovanja.

Ispravnost njihovog smjera potvrđuje i broj noćenja u Supetru, koji se od 2000. do 2015. gotovo udvostručio, dok su u strukturi gostiju najzastupljeniji Nijemci, Francuzi, Šveđani, Norvežani, Slovenci i Mađari.

Ove godine, nakon odličnog početka sezone, s dobrom popunjenošću za Uskrsne blagdane, Svpetrvs Hoteli nastavljaju bilježiti dobre rezultate te do kraja godine očekuju povećanje prihoda i noćenja za oko 10 posto u odnosu na prošlu godinu. Lani su imali više od 250 tisuća noćenja, što je rast od 11 posto u odnosu na 2013.

"Svpetrvs Hoteli posluju s dobiti već duže vrijeme a pozitivno poslovanje očekujemo i ove godine, mada smo kao i drugi u sektoru opterećeni administrativnim i drugim davanjima", kaže Dužić.

Dodaje da noćenja u Svpetrvs Hotelima čine gotovo 50 posto svih noćenja u Supetru, u kojemu su najveći gospodarski subjekt i poslodavac, i u čiji proračun godišnje uplaćuju više od 2,3 milijuna kuna s osnova poreza, prireza, pristojbi i naknada.

"Svakodnevno surađujemo s domaćim dobavljačima, većinom manjim obrtnicima iz grada i s otoka te tako potičemo i razvoj drugih subjekata osiguravanjem plasmana njihovih proizvoda i usluga u našim hotelima. U suradnji s lokalnom zajednicom želimo produljiti sezonu i na cijelu godinu, a da bi to bilo ostvarivo potrebno je maksimalno skratiti birokratsku proceduru za dobivanje potrebnih dozvola za rad te izaći u susret zajedničkim rješenjima za razvoj novih projekata", poručuje Dužić.

U Svpetrvs Hotelama planiraju i nove investicije u gradnju hotela, vodenog parka, wellnessa i garaža, i za goste i za građane, što je Supetru, smatra Dužić, potrebno za dalji razvoj te bolje pozicioniranje na turističkoj karti svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close