Toni Kozina gotovo je nepoznat čak i Zadranima, a novi je igrač na finacijskom tržištu

Autor: Frane Šarić/VL , 04. kolovoz 2014. u 16:07
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Toni Kozina (37), gotovo pa nepoznat čak i Zadranima, postao je novi igrač na hrvatskom financijskom tržištu nakon što je Uprava Zvečeva najavila dokapitalizaciju od 40 milijuna kuna. Kozina se pojavio uime jedinog ulagača – tvrtke Ultima ulaganja. Ta je tvrtka, kako se navodi, ponudila sedam puta veću cijenu za dionicu od cijene na burzi u Zagrebu.

No više od toga intrigira pojava šutljivog novopečenog političara u gospodarskom životu Zadra jer je kao poduzetnik – nepoznat. Kozina je odnedavno vijećnik HDZ-a u Gradskom vijeću Zadra, a tamo je dospio zahvaljujući Božidaru Kalmeti. Naime, Kozina je na HDZ-ovoj listi  bio tek 20. pa nije ušao u Gradsko vijeće, no Kalmeta mu je omogućio ulazak u gradsku politiku poslavši ga u Gradsko vijeće kao zamjenu. Toni Kozina politički je i gospodarski anonimus, za razliku od oca Jage koji je bio poznat kao vlasnik Contusa. Ta je tvrtka, u kojoj je nekoliko godina radio i Toni Kozina, 2009. otišla u stečaj. Contus je godinama bio uspješna obiteljska tvrtka Jage i Tereze Kozine. No kad je tvrtka 2009. otišla u stečaj, otkrilo se mnogo toga – Jago Kozina od svoje je tvrtke “posudio” 29,7 milijuna kuna, a ništa nije vratio, utvrdio je na Trgovačkom sudu stečajni upravitelj. Poslovalo se bez ikakvih dokumenata, posuđivalo novac. Na ročištu je tako svoju tražbinu došao tražiti i Vlado Lisica koji je, kaže, dao Kozini milijun kuna za kupnju stana u Zagrebu.Vjerovnici su ukupno prijavili oko 40 milijuna kuna potraživanja, no vrlo je malo toga naplaćeno jer je sva imovina pod hipotekama.

Novac je iz Contusa nestao. Uoči stečaja u Contusu je radilo tridesetak ljudi, a među njima su bili Jago, Tereza i Nino Kozina. Toni Kozina kratko je radio u Contusu, a donedavno je navodno radio u Ini. Odakle mu 40 mil. kuna za dokapitalizaciju Zvečeva, posljednjih je dana najučestalije pitanje po Zadru. No odgovor na to pitanje od Tonija Kozine ne može se dobiti jer ne odgovara na pozive. 

Komentari (8)
Pogledajte sve

Ma on za sada ne ulaze nista. Samo je rekao da ce ulozit. Nadam se da nisi kupova na 160.

Ovo se zove hrvatski jal. Samo da nitko ne zaradi. Lacoste se proslavio drukajuči na Diokiju, Magmi, Optimi i ostalim perjanicama pa je najbolje napraviti kontra od onoga što on piše. Umjesto da ste sretni da netko ulaže gotovog keša od 40 mil. kn tj. 100 kn po dionici, vi molite Boga da sve propadne. Sve će Vam to doći na naplatu na Vašim dionicama. Pozdrav!

Sjetim se odmah podmladaka Krasić, a i Kradanovi će brzo stasat….

do 70 kn, na početne pozicije.

New Report

Close