Todorić potvrdio odlazak jednog od njegovih najboljih menadžera

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2016. u 12:40
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Darko Knez je svoju karijeru u Agrokor koncernu započeo 1999. godine.

Darko Knez, izvršni potpredsjednik Agrokora za Poslovnu grupu maloprodaja nastavit će svoju karijeru izvan Agrokor koncerna. Nakon 17 godina karijere u sklopu Agrokora, Darko Knez odlučio je potražiti nove poslovne izazove u privatnom poduzetništvu.

>>Todorića napušta jedan od njegovih najboljih menadžera?

Darko Knez je svoju karijeru u Agrokor koncernu započeo 1999. godine. U Konzum d.d. prelazi 2000. godine na poziciju pomoćnika, a potom i direktora Sektora logistike. Uskoro postaje direktor Sektora Marketinga. Darko Knez u veljači 2004. godine postaje izvršni direktor Područja prodaje i marketinga. Poziciju predsjednika Uprave Konzuma preuzima 2007. godine, gdje sve do 2015. godine uspješno vodi najveći hrvatski trgovački lanac. U 2014. godini imao je značajnu ulogu u Agrokorovom timu zaduženom za integraciju Konzuma i Mercatora te je proveo integraciju ovih dviju kompanija u Hrvatskoj. S 1.1.2016. godine preuzima funkciju izvršnog potpredsjednika Agrokora za Poslovnu grupu maloprodaja.

Darko Knez rođen je 1970. godine u Osijeku. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, završio je poslijediplomski studij (MBA) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i polaznik je doktorskog studija na poslovnoj školi IEDC Bled.

Tako će Darko Knez, nakon izuzetno uspješne karijere u Agrokoru, nastaviti svoj poslovni put u privatnom biznisu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Najgore za dobavljače je stečaj, jer onda gube vjerojatno sav novac… Banke su ovdje prisiljene dalje financirati Agrokor, da bi došle do svog novca, no ne žele uložiti previše, jer u slučaju miješanja države mogle bi sve izgubiti… Država za sada gleda, bar deklarativno, opći interes, no kada političari dođu na funkcije u Agrokoru, onda igraju interesi i lobiji, a ne ekonomija… Veliki problem u svemu trenutno su male banke i neki dobavljači (Orbico), koji su sjeli mjenicama i ne pristaju na nikakve dogovore… Popriličan čušpajz gdje svatko nateže na svoju stranu. Vidjet ćemo. Bilo bi interesantno gledati sa strane da cijela Hrvatska ekonomija, najmanje pola izvoza i financijski sustav ne ovise o tome.

mozda covjek svoj konzum otvori sad zna kak se to radi , ako je toda za 25godina napravio 3500 trgovina koliko ce ovaj negdje za iducih 25 god napravit ako je jedan jos od najboljih samo naprijed

zamisli sta ce se negdje dogoditi, nece valjda konzum propasti ako jedan menadercic ode tak nista nesmijem napraviti bez da gazda potvrdi

New Report

Close