Todorića napušta jedan od njegovih najboljih menadžera?

Autor: Božica Babić , 24. svibanj 2016. u 08:27
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Godinama je Darku Knezu u fokusu bila maloprodaja, sada se kao suvlasnik đakovačke tvrtke Ante Raspudića, koja u portfelju još drži zagrebački Labud te Badel iz Siska, okreće proizvodnji.

Bivši direktor Konzuma Darko Knez postao je suvlasnik tvrtke Meteor iz Đakova, objavljeno je u sudskom registru. Knez je jučer ostao nedostupan za komentar o motivima ulaska u vlasništvo kompanije koja u svom portfelju još drži zagrebački Labud te Badel iz Siska.

>>> Ante Raspudić, vlasnik đakovačke Meteor grupe, mogao bi opet iznenaditi poslovnu scenu

No, iz krugova bliskih Upravi Meteora Poslovnom dnevniku je potvrđeno da je Knez preuzeo manjinski paket, odnosno 25 posto udjela. Knez u Agrokoru radi niz godina, direktorom Konzuma imenovan je 2007. godine. Nakon što je Konzum uspješno integrirao slovenski Mercator, u čemu je aktivno sudjelovao i Knez, krajem prošle godine iz koncerna  Ivice Todorića je objavljeno da s prvim siječnjem 2016. prelazi na novu  dužnost.

 

25posto

udjela u đakovačkom Meteoru preuzeo je Darko Knez

Postavljen je za potpredsjednika i člana Uprave koncerna Agrokor s poslovnim fokusom na maloprodaju. Većinski vlasnik Meteora Ante Raspudić tvrtku je 2005. preuzeo kao dioničko društvo od triju suvlasnika. U studenome 2014. proveo je izmjenu, Meteor je preoblikovan u društvo s ograničenom odgovornosti. Podaci o poslovanju za prošlu godinu još nisu publicirani, no u 2014. Meteor je imao 53 milijuna kuna prihoda, neto dobit od 2,5 milijuna i 78 zaposlenih. Tvrtka posljednjih pet godina bilježi visoke stope rasta.

Komentirajte prvi

New Report

Close