Talijani u špici sezone razgrabili 49% više bijele ribe

Autor: Poslovni dnevnik , 12. rujan 2017. u 14:06
Samo u kolovozu prodano 844 tona ribe/Petar Glebov/PIXSELL

Prihodi na stranim tržištima dosegnuli 79% ukupnih, uložit će 400 mil. kn u nove kapacitete.

Dva udarna ljetna mjeseca Adrisovu Cromarisu donijela su dvoznamenkast rast prodaje, osobito na njihovom ključnom izvoznom tržištu – Italiji.

U tu je zemlju u srpnju i kolovozu izvezeni 49 posto više vrhunske bijele ribe nego u isto vrijeme lani, a ukupno gledano kompanija je u špici turističke sezone prodala 1685, što je rast od 14 posto u usporedbi s istim razdobljem 2016. Samo u kolovozu ove godine na tržište su plasirali rekordne 844 tone, objavili su iz Cromarisa.  Uz talijansko, Cromaris izvozi i na tržišta  Slovenije, Poljske, Austrije, Nj­emačke, Francuske, Švicarske i još desetak zemalja, a u jučerašnjoj objabvi o rekordnoj sezoni pohvalili su se kako su među osam najvećih proizvođača orade i brancina u Europi.  

"Fokus daljnjeg rasta Cromarisa je i nadalje na izvoznim tržištima koja u prvih osam mjeseci 2017. čine 77 posto ostvarene količinske prodaje, odnosno 79 posto ukupnih prihoda.  

U skladu s našim planovima i dosadašnjim trendovima i u drugom dijelu godine očekujemo daljnji količinski rast prodaje i prihoda te veću profitabilnost", rekao je direktor kompanije Goran Markulin koji najavljuje da će u sljedećih pet godina tvrtka će dodatno uložiti gotovo 400 milijuna kuna u nove kapacitete.  Inače, u Ninu je je lani otvoreno novo Cromarisovo suvremeno mrijestilište u što je uloženo 130 milijuna kuna, a s proizvodnjom su krenuli i na dva nova uzgajališta trenutnog kapaciteta od 1400 tona s mogućnošću njihova proširenja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close