Karlovačka pivovara smanjila je emisiju CO2 sa 11 na 9,4 kilograma po hektolitru proizvedenog piva, stoji u izvješću o održivosti tvrtke koje je predstavljeno krajem proteklog tjedna.
Zvonimir Nemet, direktor Sektora lanca opskrbe Kapija, kazao je tom prilikom da se stalno radi na poboljšanju utjecaja na okoliš njihovih marki i poslovanja te da su zadovoljni što su uspjeli ostvariti napredak u svim segmentima potrošnje energije. U Karlovačkoj pivovari su posebno postali senzibilni na otpadne plinove nakon što je početkom 2007. zbog istjecanja ugljičnog dioksida u kanal u neposrednoj blizini tvornice u Karlovcu smrtno stradao od trovanja umirovljenik Zdravko Martinović. Kapi je prva pivovara u Hrvatskoj koja je ishodila i okolišnu dozvolu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu