Stalo im je do okoliša

Autor: Darko Bičak , 09. rujan 2012. u 22:00

Karlovačka pivovara smanjila je emisiju CO2 sa 11 na 9,4 kilograma po hektolitru proizvedenog piva, stoji u izvješću o održivosti tvrtke koje je predstavljeno krajem proteklog tjedna.

Zvonimir Nemet, direktor Sektora lanca opskrbe Kapija, kazao je tom prilikom da se stalno radi na poboljšanju utjecaja na okoliš njihovih marki i poslovanja te da su zadovoljni što su uspjeli ostvariti napredak u svim segmentima potrošnje energije. U Karlovačkoj pivovari su posebno postali senzibilni na otpadne plinove nakon što je početkom 2007. zbog istjecanja ugljičnog dioksida u kanal u neposrednoj blizini tvornice u Karlovcu smrtno stradao od trovanja umirovljenik Zdravko Martinović. Kapi je prva pivovara u Hrvatskoj koja je ishodila i okolišnu dozvolu.

Komentirajte prvi

New Report

Close