Spašena potraživanja države i Galinca, ali što je s radnicima?

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2013. u 14:48
Josip Galinec (Foto: Saša Miljević/PIXSELL)

Završeno je ročište kroz predstečajnu nagodbu za Industrogradnju na kojemu su vjerovnici prihvatili plan restrukturiranja i koji će, prema obećanju uprave, biti namireni.

Završeno je ročište kroz predstečajnu nagodbu za Industrogradnju na kojemu su vjerovnici prihvatili plan restrukturiranja i koji će, prema obećanju uprave, biti namireni, piše Večernji list. No predstečajna nagodba otvorena je samo za tri tvrtke – Industrogradnja d. d., Industrogradnja nekretnine i I grupa, a velik broj njih koje su osnovane prije kao d.o.o. i koje su u stečaju, nisu mogle ući u predstečajnu nagodbu, ali su tako postala upitna i potraživanja oko 400 radnika. Oni svoju pravdu sada traže na sudu.

Josip Galinec, predsjednik uprave Industrogradnje, iskoristio je zakon od prije nekoliko godina i otvorio nekoliko društava kćeri u koje je rasporedio radnike, dok je imovinu ostavio u Industrogradnji grupi, piše Večernji list. Iako prema ugovoru o radu i kolektivnom ugovoru stoji da će ti radnici, iako izdvojeni u društva kćeri, imati ista prava kao i radnici Grupe, Galinec to kasnije nije priznao.

U predstečajnoj nagodbi prijavio je samo pet zaposlenika, koji su, kako se nagađa, sada i najveći vjerovnici. A svoja potraživanja riješit će i država. Samo je pomalo apsurdno da su dugovi države iz društava kćeri Industrogradnje priznati, dok radnici u tim tvrtkama nisu, piše među ostalim Večernji.  

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

oni imaju pravo na flomastere i malo starog kartona

radnici ko vas hebe . živio kroatistan

New Report

Close