Španjolski Desigual dolazi u Hrvatsku

Autor: Majda Žujo,VLM , 28. rujan 2011. u 15:20

Slovenski Magistrat otkupio je franšizu za hrvatsko tržište, a nakon što otvore prvu trgovinu u zagrebačkom Arena Centru, planiraju otvoriti i jednu u Splitu

Španjolski modni brend Desigual uskoro će otvoriti prvu trgovinu i u Hrvatskoj. “Prvu monobrendnu Desigual trgovinu otvorit ćemo u Arena Centru u Zagrebu za nekoliko mjeseci. Datum još nismo odredili”, kratko nam je potvrdio Martin Draškovič iz slovenske tvrtke Magistrat, koja je otkupila franšizu za hrvatsko tržište, a vlasnik je franšize je i u Sloveniji.

Desigual je nedavno na portalu MojPosao objavio natječaje za radna mjesta, a osim u Zagrebu u Magistratu planiraju i trgovinu u Splitu. Više od toga u tvrtki nisu mogli otkriti. Dosad je ova modna marka namijenjena mlađoj populaciji u Hrvatskoj bila prisutna kroz distributivnu mrežu, a dolazak franšize distributeri ne shvaćaju kao konkurenciju. Kako nam je u telefonskom razgovoru rekao Željko Jeger, vlasnik lanca trgovina u kojima se prodaje i Desigual, dolazak Desiguala na naše tržište može im samo pomoći. Uzrujan zašto mu postavljamo to pitanje, dodao je kako je Desigual za hrvatsko tržište potpuno nebitan brend. Međutim, kad smo ga upitali znači li to da nije zadovoljan prodajom Desiguala u svojim trgovinama, rekao je da je zadovoljan. “Nudili su nam franšizu za Desigual, ali je nismo htjeli jer je to jako velik ulog. To je posao na duge staze, a isplativost je upitna”, dodao je Jeger. Modna marka Desigual, osnovana 1984., prisutna je u 72 države na gotovo 8000 prodajnih mjesta. Godine 2008. Desigual je otvorio prvu trgovinu izvan Španjolske i od tada mu je promet utrostručen. Lani je iznosio 440 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close