Skupština Đure Đakovića donijela odluku o dokapitalizaciji

Autor: Objava za medije , 04. srpanj 2014. u 10:19
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Cijena novih dionica odredit će se u rasponu od najmanje 20 kuna do najviše 60 kuna, ovisno o potražnji ulagača.

Na jučer održanoj sjednici Glavne skupštine društva Đuro Đaković Holding d.d. između ostalih donesena je odluka o povećanju temeljnog kapitala društva uplatom u novcu uz pravo prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica. Temeljni kapital društva ovom odlukom može porasti za najviše 194,22 milijuna kuna. Cijena novih dionica odredit će se u rasponu od najmanje 20 kuna do najviše 60 kuna, ovisno o potražnji ulagača.

Upis novih dionica obavljat će se u tri kruga, a pravo prvenstva imaju dioničari društva prema stanju na dan 15. svibnja 2014. Uz postojeće dioničare koji upišu , u drugom krugu sa svojim ponudama mogu sudjelovati i kvalificirani ulagatelji izrijekom navedeni u odluci Skupštine društva, a to su svi mirovinski fondovi, odnosno društva za upravljanje dobrovoljnim ili obveznim mirovinskim fondovima sa sjedištem u državama članicama EU-a i/ili OECD-a, društva za osiguranje sa sjedištem u državama članicama EU-a i/ili OECD-a, sve kreditne institucije koje imaju odobrenje za rad u državama članicama EU-a i/ili OECD-a, uključivo i HBOR, otvoreni investicijski fondovi odnosno društva koja njima upravljaju sa sjedištem u državama članicama EU-a i/ili OECD-a, alternativni investicijski fondovi, odnosno društva koja njima upravljaju sa sjedištem u državama članicama EU-a i/ili OECD-a fondovi za gospodarsku suradnju, te sva društva za upravljanje fondovima za gospodarsku suradnju sa sjedištem u RH.

Ukoliko prag uspješnosti izdanja Novih Dionica definiran u točki XI. ove odluke ne bude postignut u prvom i u drugom krugu, Uprava društva će naknadno objaviti javni poziv za upis Novih dionica u trećem krugu. Pravo upisa svih preostalih dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom i drugom krugu imaju svi postojeći dioničari Društva, koji su dioničari Društva prema stanju na dan 15. svibnja 2014. godine, i to bez obzira jesu li sudjelovali u prvom i drugom krugu upisa Novih dionica.

„Zadovoljni smo prihvaćanjem prijedloga o dokapitalizaciji, koja će kad bude provedena osigurati stabilnost poslovanja Đuro Đaković Holdinga i članica Đuro Đaković grupe. Sredstva prikupljena dokapitalizacijom upotrijebit ćemo za preustroj i osposobljavanje tvrtke, te za jačanje kapaciteta za preuzimanje novih poslova“ izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga, istaknuvši kako će se dokapitalizacija provoditi javnom ponudom dionica i smatrat će se uspješnom ako se upiše i uplati najmanje 4.000.000 dionica.“

Komentari (2)
Pogledajte sve

izgledno je da dokap ide po 20 kn, a zašto danas neki plaćaju DDJH na burzi po čak 35 kn vjerojatno ni sami ne znaju [emo_vrtimise]

Kovačević je dobio razrješnicu bez obzira na skoro četvrt milijarde kuna otpisanih potraživanja koje su godinama vođene kao naplative i idemo dalje.

Vuk izjeo magare.

New Report

Close