S. Hvar i Imperial prodani za 400 mil. kn

Autor: Marija Brnić , 27. srpanj 2016. u 22:00
Tomislav Boban, CERP/P. Macek/PIXSELL

CERP jednoglasno odobrio prodaju državnog portfelja dviju hotelskih tvrtki.

Pred sam istek roka ponude slovačkog ulagača Radovana Viteka za preuzimanje dionica Sunčanog Hvara (29. srpnja), Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju jednoglasno je dalo odobrenje za prodaju dionica iz državnog portfelja, a prihvaćena je i Valamarova ponuda za većinski paket u rapskom Imperialu.

Predsjednik Upravnog vijeća i šef Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban ocijenio za Hinu nakon sjednice kako je iznos od 260,8 milijuna kuna za dionice Imperiala i 141 milijun kuna za Sunčani Hvar "veći od očekivanog".

Usvajanje ove dvije odluke pred tjedan dana je Upravno vijeće odgodilo kako bi dobilo suglasnost Ureda za zakonodavstvo Vlade radi nedoumica oko ovlasti oko raspolaganja imovinom nakon rušenja Vlade. Upravno vijeće jučer je utvrdilo i početne cijene prodaje 14,42 posto udjela u Autoprijevozu iz Otočca i 16,55-posto u Poljoprivredi Lipik.

Komentari (3)
Pogledajte sve

pa čemu se čudite??? što mislite, zašto su rasturili jugoslaviju? pa upravo zato da dobiju najveće blago – našu obalu.

..može sad konačno cijena dolje…?

Imperial rab je prošle godine imao dobit 17 milijuna kuna.Da ga se još ne tunelare politički postavljene uprave,imao bi 30-50 milijuna.Znači jučer smo prodali austrijskim kolonizatorima još jednu zlatnu koku za 10 godišnju dobit.Normalno kad nas vode domaći izdajnici i strani vazali.

Mali kviz;Za ove odluke će snositi odgovornost:

a) dejanović, v.d u cerpu.

B) boban-mostovac

c) tehnikalac gud baj timotije koji se voli odmarati na naš račun,ali sam kuha piceke i punjenu papriku

New Report

Close