Rajić u logistiku ulaže više od predviđenih 200 mil. kuna

Autor: Darko Bičak , 25. listopad 2010. u 22:00

Najavljena gradnja velikog logističkog centra u Popovači koji će se prostirati na više od 100.000 četvornih metara

Gotovo godinu dana prije nego što je predviđeno poslovnim planom donesenim prilikom pokretanja tvrtke, Ralu logistika Luke Rajića postala je regionalni logistički lider. Ovih dana Rajićev vozni park povećan je na 135 hladnjača, a broj zaposlenika na 170. Iako je u ovaj segment poslovanja Rajić planirao uložiti ukupno 200 milijuna kuna, iz tvrtke stižu najave da je taj iznos već dostignut te da se očekuju daljnje investicije u još uvijek neodređenom iznosu.

Nova zapošljavanja
Do širenja ulaganja doći će prvenstveno zbog gradnje logističkog centra, a u planu je i širenje i razvoj poslovanja te ulazak na nova regionalna tržišta. “Iznimno sam zadovoljan time što smo uspjeli završiti obećani investicijski ciklus u integriranu logističku uslugu, ali prije svega time što smo uspjeli otvoriti nova radna mjesta i dati doprinos razvoju domaćeg gospodarstva. Ralu logistika, u zoni Mišička u općini Popovača, uskoro počinje i gradnju velikog logističkog centra koji će, prema najvišim europskim standardima, biti izgrađen na više od 100.000 četvornih metara te osigurati otvaranje dodatnih radnih mjesta, izravno u Ralu logistici ili neizravno kod domaćih dobavljača koji će sudjelovati u gradnji logističkog centra”, kazao je vlasnik kompanije Luka Rajić. Ralu logistika, tvrtka koja se bavi pružanjem integriranih logističkih usluga u hladnom lancu, kupnjom i preuzimanjem novih vozila opskrbljuje klijente sa 100 hladnjača u Hrvatskoj, a isporuka dodatnih 35 već je počela i u sestrinskim tvrtkama u Sloveniji i Srbiji. Istodobno, s povećanjem broja vozila povećao se i broj zaposlenika. Tvrtka trenutačno ima 170 radnika, a do završetka inicijalnog investicijskog ciklusa planira se zapošljavanje do 230 ljudi. Renato Radačić, predsjednik Uprave Ralu logistike, istaknuo je da tvrtka posluje prema najvišim europskim i svjetskim standardima što je odvaja od većine konkurencije u regiji.

Kontrola transporta
“Transport, skladištenje i rukovanje robom prema strogim normama iznimno su važni u hladnom lancu koji zahtijeva kontrolirane temperaturne uvjete kako bi se očuvala kvaliteta proizvoda. Veliko nam je zadovoljstvo što svojim klijentima možemo pružiti najvišu kvalitetu logističke usluge koja je potvrđena i međunarodnim standardima”, istaknuo je Renato Radačić. Ralu logistika u svojem voznom parku ima nove hladnjače marki MAN, Volvo i Mercedes koje su opremljene sofisticiranim prometno-računalnim uređajima te povezane satelitskim sustavom za praćenje GPS. Taj sustav omogućuje slanje naloga za utovar izravno u kabinu vozila te online praćenje robe u svakom trenutku prijevoznog procesa. Kako navode u samoj tvrtki, na taj način povećava se sigurnost i kvaliteta transporta u svim prijevoznim procesima.

Certifikati

Primjena EU standarda
Kako u Ralu logistici uvelike računaju na tržište Europske unije, ta je kompanija kao prva u sektoru, u svoje poslovanje uvela EU standarde. Radi se o ISO9001:2008 kojom se implemetira upravljanje kvalitetom te HACCP za kontrolu sigurnosti hrane.

Komentirajte prvi

New Report

Close