Radnicima poručeno: Ne primite li se posla, ne piše vam se dobro

Autor: Agencija VLM , 20. prosinac 2012. u 13:59
Marijan Sušenj/PIXSELL


Samo ove godine broj radnih mjesta u đurđevačkom Haas Domu sa 265 smanjen je na 201

Ljudi, teška su vremena. Imamo ambiciozne planove za iduću godinu, ali ostvarit ćemo ih samo uz velike zajedničke napore. Ne mogu vam obećati da više neće biti novih redukcija radnih mjesta, no uvjeren sam da ovo može biti profitabilna tvornica koja će biti konkurentna na europskom tržištu i da ćemo ponovno moći zapošljavati – poručio je jučer okupljenim radnicima đurđevačkog Haas Doma, tvrtke koja se bavi preradom drveta, vlasnik Franz Xaver Haas.

Njemačka obitelj posrnulu đurđevačku tvornicu "Bilo" kupila je 2004. godine, u proizvodne pogone uložila oko 150 milijuna kuna, a sve godine otkako je pod njima dosad je završavala s gubitkom. Doznajemo da će i ovu godinu završiti u minusu od sedam-osam milijuna kuna.

U tvornici je u najboljim danima radilo 360 radnika, u 2012. se ušlo s njih 265, a sada je 201. Zadnje otpuštanje bilo je početkom studenoga kada je viškom proglašeno 18 radnika.

Haas je jučerašnjim posjetom želio radnike, čija je plaća u proizvodnji prosječno oko 3200 kuna, ali je uvijek redovita, na neki način želio upozoriti da više nema šale. Pritom je nedvosmisleno podržao i direktoricu Željku Dolenec Čižmešija. – Vikala sam i vikat ću na vas i u 2013. godini. Imamo obvezu biti pozitivni i prema svojim obiteljima, i vlasnicima, i državi, i gradu Đurđevcu. Sve mora biti na višem nivou – kazala je direktorica.

Na skupu je rečeno i da 1. siječnja, u sklopu projekta Probau koji se provodi u cijeloj grupaciji, Haas Dom izlazi na tržištu samostalno i odgovara za svoju učinkovitost. Drugim riječima, opstanak će ovisiti o postignutim rezultatima.

Komentirajte prvi

New Report

Close