Prodaja Baškog Polja visi, a Clubu Adriatic curi vrijeme

Autor: Marija Brnić , 27. studeni 2014. u 22:00
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Predstečajni plan Cluba Adriatic temelji se na prodaji turističkoga naselja na Makarskoj rivijeri.

Gotovo puna četiri tjedna otkako je istekao rok za predaju obvezujućih ponuda na natječaj za Turističko naselje Baško Polje, koje je u vlasništvu državnog poduzeća Club Adriatic, vlada apsolutna zavjera šutnje o tome je li drugi krug prodaje te vrijedne nekretnine bio uspješan. O ishodu prodaje, naime, ovisi i sam predstečajni postupak koji se vodi za Club Adriatic.

Na upit jesu li zaprimljene ponude za Baško Polje iz Cluba Adriatic nismo dobili odgovor. Uprava je, kako nam je objašnjeno, na službenom putu, a neuspješan je bio i pokušaj da informacije dobijemo izravno od predsjednika Uprave Igora Ursića. Inforamcije nismo uspjeli dobiti ni preko Državnog ureda za upravljanje državnim nekretninama, kao nadređene institucije za Club Adriatic.

U prvom krugu interes za taj kompleks na Makarskoj rivijeri iskazalo je osam ponuđača, među kojima su Karisma Hotels Adriatic, Hadria iz Novalje, porečka Riviera Adria, Excelsus iz Stobreča, Prosperus-Invest i Adriatic Kampovi iz Zagreba. No, kao slaba karika u prodaji vrijedne nekretnine, inače procijenjene po ovlaštenom sudskom vještaku na 234 milijuna kuna, pojavila se činjenica da je država na natječaju nije nudila kao nekretninu, već se kupac morao obvezati i na cijeli niz uvjeta, kao u klasičnim privatizacijskim procesima. Natjecatelji su tako morali dokazati da imaju portfelj od najmanje četiri zvjezdice i 400 kreveta, trebali su ponuditi plan poslovanja te se, među ostalim, obvezati na preuzimanje ili zbrinjavanje 55 zaposlenih u postojećim objektima.

U međuvremenu je održano i prvo ročište vjerovnika u slučaju Cluba Adriatic, no konkretnijih informacija od početka tjedna, zanimljivo, također nema. Tek se pojavila zanimljiva informacija kako je Porezna uprava korigirala raniju prijavu razlučnog prava u Clubu Adriatic. Potkraj srpnja, kad je dakle već predložen postupak predstečajne nagodbe, Porezna upisuje zabilježbu na nekretnini, i to upravo na nekretnini TN Baško Polje, radi osiguranja tražbine od 6,9 milijuna kuna.

Jučer je na stranicama Fine objavljeno kako je Porezna uprava odlučila promijeniti svoj status, točnije 4,6 milijuna kuna prijavljuje kao razlučni, a 2,5 milijuna kuna kao redovni vjerovnik. 

Komentirajte prvi

New Report

Close