Priprema se nova dokapitalizacija

Autor: Marija Brnić , 31. siječanj 2018. u 22:00
Lani je brodska grupacija završila s gubitkom od 27,1 milijun kuna/Ivica Galović/PIXSELL

Đuro Đaković u ovoj godini.

Za Đuru Đaković ova je godina trebala biti godina restrukturiranja sa svježim novim kapitalom, no zbog neuspjeha drugog pokušaja dokapitalizacije koncem prošle godine bit će samo godina provođenja mogućih mjera popravljanja situacije i pripreme za još jednu dokapitalizaciju.

Najavila je to u svom priopćenju o rezultatima poslovanja grupacije u prošloj godini uprava na čijem je čelu Marko Bogdanović. U slavonskobrodskom industrijalcu slijedi prije svega suočavanje s problemom likvidnosti i ročnosti obveza. Namjera je već u prvom tromjesečju pokušati promijeniti sadašnju nepovoljnu strukturu kreditnih obveza u kojima prevažu oni kratkoročni.

Drugi cilj koji si za ovu godinu postavlja uprava Đure Đakovića jest nastavak procesa restrukturiranja u tvrtki Đuro Đaković Industrijska rješenja, koji bi nakon provedbe mjera u 2018. trebao dovesti do toga da tvrtka ima pozitivan operativni rezultat. Te mjere uključuju smanjenje broja zaposlenih i troškova rada, ukidanje pojedinih programa te poboljšanje strukture vlastitih izvora sredstava u pasivi kao podršku smanjenju financijskih troškova.

Te aktivnosti Bogdanovićeva Uprava vidi kao pripremu za ponovnu provedbu dokapitalizacije, s time da se zasad ne daju nikakve naznake kada bi eventualni pokušaj traženja novih ulagača mogao biti pokrenut. Uz već provođene mjere restrukturiranja, Đuro Đaković je 2017. završio s gubitkom od 27,1 milijun kuna, s tim da je ostvaren pozitivan EBITDA u visini od 14,4 milijuna kuna. Ukupni prihodi bili su 547,3 milijuna kuna, pri čemu je a povećan je udio ostvaren kroz izvoz, koji prelazi 56 posto. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

hoće li je u novom krugu “crnočelikovci” napucati barem do 30


Čim prije prodati, makar i za kunu…

neće baš za kunu, ali očekujem dokap po 10 kn po dionici…jer zadnji dokap po 20 kn neslavno je propao, tako da ili će sad ići po 10 kn pa se možda napokon netko javi s kešom ili ovdje dolaze crni dani

Čim prije prodati, makar i za kunu…

New Report

Close