Obitelj u zdravstvenom biznisu: Najmodernija tehnika ugradnje umjetnih zuba bez mogućnosti pogreške

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2015. u 19:54
Foto: Damir Špehar/Pixsell

Novosel kaže da pružaju sve stomatološke usluge, od najjednostavnijih do najsloženijih zahvata, a specijalizirani su za takozvanu navođenu implantologiju.

Kad je 1975. Ivan Novosel u Križevcima osnovao metalski obrt, jedan od prvih u tadašnjoj Jugoslaviji, vjerojatno nije mogao predvidjeti da će se iz njega nakon 40 godina razviti najmodernija stomatološka poliklinika u ovome dijelu Europe.

– U tadašnje vrijeme to je bio ozbiljan pothvat. Postojali su obrti iz uslužnih djelatnosti, ali proizvodni su bili rijetki. Otac je stvarno bio pionir – kaže za Večernji list njegov sin, također Ivan, koji je danas direktor poduzeća Elektrotehnika, koje se razvilo iz malog obrta, ali i poliklinike Medikadent, drugog biznisa obitelji Novosel.

Riječ je doista o obiteljskome poslu – uz Ivana kao poslovnog direktora, njegov brat Tomislav direktor je proizvodnje u Elektrotehnici, a sestra Andreja Rösler voditeljica je poliklinike.

Nekadašnji obrt prerastao je u poduzeće početkom 90-ih, čim je to postalo moguće, a tvrtka se proširila na nekoliko segmenata – proizvodi mljekarsku i sirarsku opremu, industrijsku elektroniku, a razvila je i vlastitu liniju LED rasvjetnih tijela za vanjske prostore, na što su posebno ponosni. Opremili su i vlastiti laboratorij za ispitivanje rasvjete, koji je upravo u postupku akreditacije. Otkud nakon svega toga iskorak u sasvim drugu, stomatološku branšu?

– Počeli smo proizvoditi komponente za stomatološke i medicinske ordinacije, što je bio skok u pogledu složenosti tehnologije i tako se rodila ideja o poliklinici. U opremanje smo uložili deset milijuna kuna. Glavninu opreme izradili smo sami, jedino smo stomatološke stolce uvezli iz Japana. No i njih smo doradili – kaže Novosel.

Za potrebe poliklinike adaptiran je prostor od oko 500 četvornih metara u nekadašnjoj križevačkoj vojarni. Probni rad počeo je u siječnju prošle godine, a otvorenje je uslijedilo u prosincu. Novosel kaže da pružaju sve stomatološke usluge, od najjednostavnijih do najsloženijih zahvata, a specijalizirani su za takozvanu navođenu implantologiju.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close